Indul az NB I.-es szezon!

2021.07.31. 10:28

Szülinapi sikerrel kezdene a Loki támadója

A Honvéd elleni győzelemmel ünnepelné meg a különleges napot Tischler Patrik.

Sifok 20200809 Labdargs 2020 NBII NB2 Sifok Debrecen DVSC Fot Szab Mikls Nemzeti Sport Tischler Patrik

Fotó: Nemzeti Sport-archív

A Debreceni VSC egyévnyi kitérőt követően a hétvégén visszatér az OTP Bank Liga mezőnyébe, a Loki a Budapest Honvéd ellen idegenben, a megújult Bozsik Arénában szombat este 20 órától kezdi meg a 2021–2022-es szezont.

A csapatból a pénteken 30. születésnapját ünneplő Tischler Patrik beszélt a Hajdú-bihari Naplónak a találkozót megelőzően. – Az előző idény végeztével volt egy hosszabb pihenőnk, aztán belecsaptunk az első igazi közös felkészülésbe Huszti Szabolcsékkal. Az első két hetünk elég húzós volt, az erőnlét megszerzése volt a lényeg, de ez a sportág velejárója. Szerintem jól sikerült ez az időszakunk, de majd a meccsek fogják megmutatni, hogy valóban így történt-e, de úgy érzem, hogy nem lesz gond a bajnokságban – mondta.

A Lokihoz eddig öt új játékos csatlakozott a nyáron, az éppen a Honvédtól érkező Soltész Dominik, a francia–kameruni Sylvain Deslandes, a szerb–magyar kettős állampolgár Marko Nikolic, a brazil Charleston Dos Santos, valamint az északmacedón–spanyol David Babunski. Tischler Patrikra jó benyomást tettek az újonnan érkezők, elmondása szerint ők is beálltak a sorba, és csinálja mindenki szépen a dolgát.

Változik a játék képe

A DVSC-nek az előző szezonban többnyire az volt a fel­adata, hogy a kapujuk elé beálló ellenfelek védelmét valahogy feltörjék. Ebből a szempontból idén valószínűleg változni fog a játék képe, hiszen nem a Loki számít majd minden találkozó esélyesének. – Szerintem az NB I.-ben minden együttes győzelemre törekszik majd, ebből kifolyólag támadniuk kell, ami miatt nagyobb területek nyílnak majd a védelmek mögött, ezt reméljük, ki tudjuk majd használni – mondta a támadó, aki kitért a Honvéd elleni találkozóra is. – Úgy gondolom, hogy a csapategységünk vihet minket sikerre, hiszen a keret nagy része megmaradt, jól ismerjük egymást. Ezenkívül tudjuk, hogy mit kérnek tőlünk az edzők és azt is, hogy mit várhatunk a másiktól – mondta a születésnapos csatár, aki annak örülne a legjobban, ha ezt a különleges napot győzelemmel ünnepelhetné meg a társakkal együtt.

Ünneprontás

A két csapat veretes közös múltra tekinthet vissza, az egymás ellen játszott 95 találkozóból 33-at a DVSC, 38-at a Honvéd nyert, a többi döntetlenre végződött – olvasható a DVSC honlapján. Rengeteg nagy meccset lehetne felidézni a párosítás láttán, szurkolóinknak bizonyára a 2008-as Magyar Kupa-döntőben, a Bozsik-stadionban elért 7–0 arányú győzelem az egyik legemlékezetesebb összecsapás, míg a kispesti drukkerek vélhetően a 2017-es debreceni mérkőzést (2–5) nézik vissza szívesen.

Huszti Szabolcs | Fotó: DVSC

Az új Bozsik Arénában az első tétmérkőzését játszó Honvéd elleni összecsapásra Huszti Szabolcs, a DVSC edzője is nagy várakozással tekint. – A másodosztályú bajnoki cím után nagyon kíváncsian és önbizalommal telve várom az első NB I.-es fellépést a csapattal. Mondanom sem kell, milyen fontos találkozó vár ránk, ráadásul a Honvéd számára a meccs bajnoki stadionavató lesz, de arra törekszünk, hogy elrontsuk az ünneplésüket – jelentette ki a tréner a debreceni klub internetes oldalának.

A találkozót az M4 Sport+ csatorna élőben fogja közvetíteni.

Bakos Attila

Borítókép: Tischler Patrik mindent elkövet annak érdekében, hogy boldogan távozzon a csapat a Bozsik Arénából

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/honved-dvsc-hasznos-informaciok-szurkoloknak-5499278/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/korhut-mihaly-mar-alig-varja-az-nb-i-rajtjat-5508611/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/dvsc-labdarugas-tippjatek-szebeni-istvan-bernath-csaba-5506832/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában