Rendszerszintű gondolkodás

2021.07.13. 12:28

Szintet lépett a fociszakosztály

Az akadémiák alatt elhelyezkedő B szintű tehetségközpontból megyénként egyetlen található.

20200823 Debrecen fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló DEAC - Nyíregyháza Spartacus NBII labdarúgó mérkőzés. képen: SIGÉR ÁKOS #8 REZES LÁSZLÓ #10

Forrás: Napló-archív

Fotó: KOVÁCS PÉTER

Új besorolást készített a Magyar Labdarúgó-szövetség, amely nagy elismerést jelent labdarúgó-szakosztályunk számára. A B kategóriás minősítés természetesen számos új kihívással is jár, melyekről Pöszmet Tibor szakosztályvezetőt kérdezte a DEAC honlapja.

– Az MLSZ által kialakított rendszerben A-tól D-ig rangsorolták az egyesületeket, a DEAC pedig elmúlt évek munkájának gyümölcseként B kategóriás klubbá lépett elő – hangsúlyozta a sportvezető. – Rendkívül hosszadalmas és bonyolult auditvizsgálatok során átvilágították a klubot, a személyi állománytól kezdve az infrastrukturális helyzetet, valamint a klubfilozófiát érintő szakmai anyagokat tanulmányozták, s mindezek alapján született meg a besorolás. Az akadémiák az A szintet képviselik, alattuk helyezkednek el a B szintű tehetségközpontok, amelyekből minden megyében egyetlen található.

„A gyermekek, az edzők és a sportvezetők munkáját dicséri, hogy Hajdú-Bihar megyében a DEAC lett ez az egyesület, ezáltal felnőttszinten NB II.-es klubokkal, többek között a Nyíregyházával, a Szolnokkal és a Békéscsabával kerültünk egy szintre.”

Régiós szinten is komoly elismerésben részesültünk, ám tisztában vagyunk az ezzel járó felelősség súlyával, a jövőben is hasonló szellemiséggel, rendszerszintű gondolkodással kell dolgoznunk a minél sikeresebb utánpótlás-nevelés érdekében.

Öt C kategóriás klub is hozzánk tartozik majd, ami tovább segíti a tehetségek áramlását, a feladatunk, hogy transzparens struktúrát alakítsunk ki, erről a pontos teendőink ismeretében többet tudok majd mondani. Hiszünk benne, hogy a jelenlegi szakembereink képesek megfelelni a komolyabb szakmai kihívásoknak is, így a jövőben is megkapják majd a lehetőséget, hogy az elkezdett munkát folytathassák. Szeretnénk a debreceni labdarúgás fejlődéséhez a lehető legjobb tudásunk szerint hozzájárulni, s minél több tehetséget nevelni a DEAC-nak, valamint a DVSC első csapatának – fogalmazott Pöszmet Tibor.

Szurkol nekik

Ahogy azt korábban már lapunk is megírta, Sigér Ákos a következő idényben már a Nyíregyházát fogja erősíteni. A játékos mostanra felépült a súlyos sérüléséből, új csapatánál az edzéseken már minden feladatot el tud végezni. – Szerettem a DEAC-ban játszani, mindenkivel jó viszonyt ápoltam. A kiesés és a sérülés ugyan némi árnyékot vet erre az időszakra, ám összességében kellemes emlékekkel gazdagodtam. Figyelem majd a srácok teljesítményét, szurkolok nekik, hogy visszakerüljenek az NB II.-be. Azt tudnám tanácsolni nekik, hogy folytassák ott, ahol abbahagyták a szezon végén – idézte Sigér Ákost a DEAC internetes oldala.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában