már készül az újfalu

2021.07.23. 12:47

MVFC: csapategységben az erő

Trencsényi János kinevezése ellenére olyan ember szeretne maradni, amilyen eddig is volt.

Fotós: KOVÁCS PÉTER

Fotós: KOVÁCS PÉTER

A Mezei-Vill futsalcsapata a múlt héten elkezdte a felkészülést a 2021–2022-es idényre. Az előző szezonban a Magyar Kupában és az NB I.-ben is ezüst­érmet szerző újfalui gárdától elköszönt Sergio Mullor Cabrera, aki 2017 óta látta el a vezetőedzői feladatokat. Helyét a klub egyik ikonja, Trencsényi János vette át, aki az elmúlt egy évben pályaedzőként és a második csapat vezetőedzőjeként is dolgozott. – Múlt héten kedden kezdtünk, általában napi két tréninggel készülünk. A délelőtti foglalkozásokon az erőnléten van a hangsúly, ezért a délutáni alkalmak kevésbé intenzívek, inkább taktikára épülnek – mondta a futsalválogatott egykori csapatkapitánya a Hajdú-bihari Naplónak.

Kellett idő

Trenyó a tavalyi csonka szezont követően döntött úgy, hogy befejezi a pályafutását és inkább már a vonal mellől próbálja segíteni csapatát. – Utólag azt gondolom, hogy hamarabb abba kellett volna hagynom, de nagyon nehezen barátkoztam meg így is a gondolattal, hogy nem bírtam úgy a tempót, és már nem azt a színvonalat képviseltem, amit szerettem volna. Kellett néhány hónap, hogy ezt magamban rendbe tegyem. Sergio rendes volt, hagyott nekem időt, hogy beleszokjak a pályaedzői tevékenységekbe. Azt tűztem ki célul, hogy a játékosok és az edző között egyfajta villámhárító szerepet töltsek be, hogy ne legyen nagy szakadék közöttük. A második csapatnál pedig a fiatalokra kellett a hangsúlyt fektetni, sok lehetőséget kaptak a bizonyításra – árulta el a szakember, aki az eddig megszerzett tapasztalatait kamatoztathatja majd, hiszen az ifjúság beépítése is a feladatai között lesz.

Húzza a társakat

– Az eddigi külföldi futsalosaink közül Rafinha maradt egyedül a csapatunk tagja, ő maximálisan rászolgált a bizalmunkra, jól beilleszkedett az elmúlt években, és szeret is itt lenni. Rá az a szerep hárul innentől kezdve, hogy húznia kell felfele az együttes többi részét, nekem meg az a dolgom, hogy őt minél inkább motiváljam. Rajta kívül többen oszlopos tagjai a válogatottnak, őket egészítik majd ki a fiatal tehetségek, és így állunk össze a szezonra – fogalmazott az újdonsült vezetőedző.

Trencsényi János lelkesen vetette bele magát az új feladatába | Fotó: Kovács Péter

Trencsényi János azt vallja, hogy egy edző olyan szakember legyen, mint amilyen ember. – Előfordult korábbi csapattársamnál, hogy játékosként kenyérre lehetett kenni, viszont ahogy tréner lett, hozzá sem szólhatott az ember. Én olyan szeretnék maradni, amilyen vagyok. Kicsit talán változtatnom kell, mert már többen felrótták, hogy túl játékospárti vagyok, illetve a fegyelmet meg kell követelnem. Persze nem szeretném, hogy mindenki úgy dolgozzon, mint a gép, mert ha nem élvezik a játékot, akkor az a minőség rovására megy – hangsúlyozta a szakember, aki szerint a „régi” Mezei-Villhez hasonlóan a mostani gárdának is a csapategység lehet az erőssége az augusztus közepén rajtoló szezonban.

Bakos Attila

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában