Világbajnokság következik

2021.07.31. 12:07

Ismét Debrecenre figyel majd a kosaras világ

Jövő hétvégén rajtol az U19-es női kosárlabda-világbajnokság a cívisvárosban.

Szkesfehrvr 20200723 Kosrlabda 2020 nk ni vlogatott edzs Fot Tumbsz Hdi Nemzeti Sport Cziczs Lszl

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Az augusztus 7. és 15. között zajló nemzetközi megmérettetésnek Debrecenben a Hódos Imre Rendezvénycsarnok és az Oláh Gábor utcai sportcsarnok ad majd otthont. A világ legjobb korosztályos játékosait felvonultató világversenyen a Cziczás László vezette magyar válogatott is pályára lép majd. A mieink július eleje óta Székesfehérváron készülnek a megmérettetésre, ahol edzőmérkőzésen Szlovénia és Németország együtteseit is sikerült legyőzniük.

– A felkészülés negyedik hetében tartunk, és azt kell mondanom, hogy nagyon elégedett vagyok az eddig tapasztaltakkal, sikerült hullámvölgyek nélkül lehoznunk ezt az időszakot. Sok új dolgot begyakoroltunk a lányokkal, összességében ott tartunk, ahol előzetesen szerettünk volna. Le a kalappal a játékosok és a stáb előtt, mindenki rengeteg munkát fektetett eddig bele, bízom benne, hogy ez a tétmérkőzéseken is ki fog majd jönni – vélekedett a válogatott összetartásokról a szövetségi kapitány, aki azt is elárulta, hogy két edzőmérkőzés és egy keretszűkítés vár még rájuk a héten.

Buborékban lesznek

Nemzeti csapatunk jövő héten hétfőn érkezik a torna helyszínére, mely a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség elvárásainak megfelelően buborékrendszerben kerül megrendezésre. A cívisvárosba érkező tizenhat válogatottat négyes csoportokba sorsolták, a mieink Tajvan és Argentína mellett az érmes helyezésekre is esélyesnek tartott Oroszországgal kerültek egy kvartettbe.

Két debreceni érdekeltsége is lesz a magyar válogatottnak, ugyanis a debreceni születésű, jelenleg a Vasas Akadémiát erősítő Salamon Zsófia mellett a DEAC NB I.-es férficsapatának technikai vezetője, Tankó István látja majd el a csapatmenedzseri feladatokat. A magyar lányok a csoportmérkőzéseiket jövő héten szombaton Tajvan, vasárnap Oroszország, utána kedden pedig Argentína ellen játsszák majd egyaránt 17 óra 30 perctől a Hódos Imre Sportcsarnokban.

HBN

Borítókép: Cziczás László, az U19-es magyar női válogatott edzője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában