kézilabda

2021.07.30. 20:03

Győzelemmel búcsúzott a Loki a mátrai edzőtábortól

Pénteken délután edzőmeccsel zárta mátraházi programját a DVSC Schaeffler, a lányok az FTC és MTK játékosokból álló vegyes csapat ellen nyertek 30–29-re – számolt be a debreceniek honlapja.

Fotó: dvsckezilabda.hu

A Mátraházi Edzőtábor gyakorlócsarnokában az MTK és FTC játékosokból álló vegyes csapat volt péntek délután a DVSC Schaeffler ellenfele. A ferencvárosi keret jelentős része ott van a tokiói olimpián, így a zöld-fehérek naponta egyszer közösen gyakorolnak az MTK-val, s ezen az edzőmeccsen is közös, 23 tagú kerettel szerepelt a két fővárosi csapat. A Fradiból pályára léptek a német válogatott kézilabdázók (Emily Bölk, Alicia Stolle, Julia Behnke), valamint Csiszár-Szekeres Klára, Tóth Nikolett, Kovács Anett, és a junior válogatottal Eb-aranyat szerző Ferenczy Diána – írja a dvsckezilabda.hu.

A Debrecennél az olimpián szereplő Bordás Réka és Vámos Petra, illetve az ifjúsági Eb-re készülő Csernyánszki Liliána nem lehetett ott a meccsen. Kovács Anna pedig a találkozó napján esett át korrekciós térdműtéten.

A klubhonlap tudósítása szerint a nagy hőségben hatalmas iramban kezdtek a csapatok, az első percekben Karina Jezsikava góljaival tartottuk a lépést a fővárosi vegyes csapattal. Aztán meglépett az ellenfél (4–8), Szilágyi Zoltán időkérése után azonban már sokkal jobban játszott a Loki. Csapó Kyra elkapta a fonalat, agresszív volt a DVSC védekezése, támadásban pedig Planéta Szimonetta is felzárkózott gólerősségben Jezsikavához. Egy hét–nullás rohanással átvette a vezetést a Debrecen, Szimó negyedik góljával lett 11–8. Tóth Nikolett gólja vetett véget a Loki-rohanásnak, de csak átmenetileg. Egy Tóvizi Petra- és két Hornyák Dóra-találat után tovább nőtt a különbség (14–9), s végül négygólos előnnyel 18–14 vonulhattak pihenőre a debreceniek.

Fordulás után beleerősített a „budapesti vegyes csapat”, egygólosra csökkent a különbség, de Planéta Szimonetta és Tóvizi Petra a legjobbkor lőttek gólokat, míg Szabó Nina magabiztosan értékesítette a büntetőket. Aztán a második játékrész derekán Marincsák Niki góljával egyenlített az ellenfél (25–25). A hajrához közeledve egy újabb Marincsák-találattal át is vette a vezetést a kék/zöld-fehér alakulat (26–27). A DVSC Schaefflerben először pályára lépő Vámos Míra egyenlített, Poczetnyik Luca révén újra vezetett a Loki, majd Hornyák Dóra volt eredményes, ezzel ismét kettő volt közte. Az ifjabbik Vámos gólja biztosította be a debreceni győzelmet, a fővárosiak már csak szépíteni tudtak.

Nagy iramú, hasznos tesztmeccset játszottak a csapatok, amely jó lezárása volt a mátraházi edzőtábornak – emeli ki a tudósítás.

A tények

DVSC Schaeffler–MTK/FTC Vegyes 30–29 (18–14)

Mátraháza, zárt kapuk mögött. V: Pánczél-Héjjas, Kránitz.

DVSC: Csapó Kyra – M. Costa 1, Tóvizi 3, Jezsikava 5, Hornyák D. 3, Szabó N. 5 (5), Korsós 1. Csere: Giegerich, Torda (kapusok), Planéta 6 Petrus 2, Török L., Vámosi P., Arany 1, Vámos M. 2, Poczetnyik L. 1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában