Labdarúgás

2021.07.25. 21:07

Kijöttek a hibák a Roma ellen

Tisztességgel helytállt a Loki az olaszok ellen, de a meccs megmutatta: van még mit csiszolni a gárda védekezésén.

Fotó: Halmai Balázs / DVSC

A háromszoros olasz bajnok AS Roma elleni nemzetközi edzőmeccsel tartotta meg a bajnoki főpróbát az NB I. rajtjára készülő DVSC. A piros-fehérek Frosinonéban csaptak össze a a világhírű portugál tréner, José Mourinho irányította Farkasok ellen. A debreceniek kezdőcsapatában az új igazolások közül csak a kameruni-francia belső védő, Sylvain Deslandes volt a kezdőben, a brazil középhátvéd Charleston Silva dos Santos, valamint az ugyancsak belső védő, magyar felmenőkkel rendelkező szerb Marko Nikolic a kispadon foglalt helyet. Érdekesség, hogy Deslandes párja a hátsó sor közepén a korábban középpályást játszó Baráth Péter volt.

A rómaiak csapatában sok volt a fiatal, de azért nem hiányoztak a nagy nevek sem: a csapatkapitány Lorenzo Pellegrini, valamint a portugál válogatott kapus, Rui Patricio pár hete még az Európa-bajnokságon lépett pályára, a padon pedig ott várt bevetésre a még mindig klasszis csatárnak számító bosnyák Edin Dzeko, vagy éppen az olasz válogatott Stephan El Shaarawy.

Fotó: Halmai Balázs / DVSC

Remekül kezdte a találkozót a DVSC, a 4. percben egy szépen kivitelezett Bódi-Sós kényszerítőzés után a Loki 22-ese adott középre, a középen felugró Bárány Donát pedig az ötösről védhetetlenül fejelt a római kapuba. A sokk után átvették az irányítást a hazaiak, letámadták a hajdúságiakat többször is zavarba hozva a piros-fehérek középpályásait és védőit – egy alkalommal csak Tomas Kosicky bravúrja mentette meg a góltól a Lokit. Az eredményes kezdés ellenére sok technikai hiba és pontatlan átadás rontotta a debreceni összjátékot. Felkészülési találkozóhoz képest elég sok volt a szabálytalanság, Szécsit percekig kellett ápolni egy ilyen összecsapás után, később le is kellett cserélni a támadót, akit Kusnyír Erik váltott. De addigra már egyenlített a Roma: Ibanez remek labdája szállt át Baráth feje fölött, és a spanyol Borja Mayoral nem hibázott, kiegyenlítve az állást. Másodjára is meggyűlt a baja a debrecenieknek a hosszú átadásokkal, ezúttal Deslandes-t forgatta meg Pellegrini, majd helyezett a kapuba a tehetetlen Kosiczky mellett, 2–1.

Továbbra is az olaszok voltak mezőnyfölényben, a Debrecen időnként nehezen tudta megtartani a labdát, a hajdúságiak védekezése különösen a középpályán és a védősor közepén tűnt lyukasnak.

Fotó: Halmai Balázs / DVSC

Fordulás után gyakorlatilag (válogatott) sort cserélt a Roma, míg Huszti Szabolcs bizonyára már a bajnoki ritmusra való tekintettel mindössze egyet cserélt a szünetben: Sós Bencét Ugrai Roland váltotta. Gyors gólváltás történt a játékrész elején, előbb Zaniolo volt eredményes, majd a kiugró Bévárdi lövése utáni kipattanót lőtte a kapuba szemfülesen Ugrai, 3–2.

A mérkőzés remekül megmutatta a Loki védelmének sebezhetőségét, Dzeko az utolsó félórában kétszer is megbüntette a hibákat. A hátsó sor problémáin feltétlenül javítaniuk kell a piros-fehéreknek, ám sok idő nincs, hiszen szombaton 20 órától már a Kispest otthonába látogat a DVSC az NB I. első fordulójában.

MSZ

A tények

Felkészülési mérkőzés

AS Roma – DVSC 5–2 (2–1)

Frosinone, Stadio Benito Stirpe. Vezette: Moriconi D. (olasz)

DVSC: Kosiczky – Bévárdi, Baráth (Nikolic), Deslandes (Charleston), Ferenczi (Korhut) – Varga (Bényei), Dzsudzsák – Szécsi (Kusnyír), Bódi (Pintér), Sós (Ugrai) – Bárány (Tischler).

Roma: R. Patricio – Reynolds, Ibanez, Kumbulla, Tripi, Bove, Darboe, Perez, Pellegrini, Zalewski, Mayoral.

Cserék: Fuzato (k), Karsdrop, Smalling, Villar, Dzeko, Zaniolo, Mancini, Diawara, Ciervo, Boer, Mihtarján, El Shaarawy.

Gól: 0–1 Bárány (4.), 1–1 Mayoral (26.), 2–1 Pellegrini (31.), 3–1 Zaniolo (52.), 3–2 Ugrai (53.), 4–2 Dzeko (65.) 5–2 (80.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában