labdarúgás

2021.07.11. 15:30

Beindult a játékosmozgás a DEAC-nál: olyan is volt, aki nem vállalta a harmadosztályt

Az utánpótláskorú játékosok mellett lehetőséget adnak a külföldi egyetemi hallgatóknak is.

Spitzmüller István (fehérben) a következő szezonban is a gárda vezére lehet | Fotó: Napló-archív

Fotó: KOVÁCS PÉTER

Javában tart a Debreceni Egyetem NB III.-as férfi labdarúgó-együttesének felkészülése. Mivel a gárda elbúcsúzott a másodosztálytól, így óhatatlanul is történtek változások a játékosállományban, hiszen volt, aki nem vállalta a harmadosztályt, de olyan játékos is akadt, akivel nem számol a jövőben az egyesület.

A felkészülésről és a változásokról Pöszmet Tibort, a klub sportigazgatóját kérdezte a Hajdú-bihari Napló.

– Az előző szezon sajnos nem a terveink szerint alakult, ennek összetevőit a kollégákkal – vezetőkkel, edzői stábbal – elemeztük, értékeltük. A jövőre nézve a pozitívumokra szeretnénk alapozni, leginkább az utolsó öt veretlen bajnoki mérkőzésen mutatott teljesítményre akarunk építkezni.

„A legfontosabb feladat a lehetőségekhez képest egyben tartani a játékosállományt, hogy egy erős alappal tudjunk nekivágni az előttünk álló szezonnak.”

Már vannak és még lehetnek is távozók, akiket nem tudtunk, vagy éppen nem is terveztünk megtartani. Őket pótolni kell, de csak a DEAC szellemiségével azonosulni tudó játékosokkal – fogalmazott Pöszmet Tibor, aki nem titkolta, a DVSC kölcsönjátékosai közül Bényei Balázst szeretnék megtartani.

Spitzmüller István (fehérben) a következő szezonban is a gárda vezére lehet | Fotó: Napló-archív

Több távozó

A gárda tavaly 27-es kerettel vágott neki a másodosztálynak, ezt idénre 20-22 főre redukálná a klub. Az biztossá vált, hogy Rezes László visszavonult, Nagy Krisztián Kecskeméten, Sigér Ákos pedig Nyíregyházán folytatja pályafutását, és a télen Izlandról igazolt Zachán Péter sem marad a gárdánál. Érkező eddig hivatalosan egy van, a 23 esztendős középpályás, Szabó János a DASE mezét cserélte a DEAC-éra.

A klub elöljárói az utánpótlás mellett a külföldi egyetemi hallgatóknak is lehetőséget adnak a bizonyításra. Az elmúlt idényben a DASE-ben már szerepelt jó néhány egyetemista, akik közül többen megmutathatták a tudásukat a DEAC edzésein.

– A két felnőtt együttesünk foglalkozásain kívül van heti egy edzés, amit csak a külföldi hallgatóknak tartunk – ismertette Pöszmet Tibor. – Ez igen nagy érdeklődésre tart számot, a legelső alkalommal például 120-an jelentek meg a műfüves pályán, ami okozott azért némi nehézséget, de megoldottuk. Az ősztől számítunk azokra a külföldi diákokra, akik eddig a DASE-ben szerepeltek. Bennük nagy lehetőséget látunk, már most is többen velünk készültek, és később még továbbiakat is meg szeretnénk nézni. Sidibe Ibrahimának fontos szerepe lehet abban, hogy ezek a fiatalok – amennyiben úgy látjuk, hogy megfelelnek – minél gyorsabban beilleszkedjenek az öltözőben. Természetesen a saját nevelésű játékosainkra is nagyban támaszkodunk, a DASE és a DEAC úgy vannak felépítve, hogy az utánpótlásból kikerült fiatalok szokják a felnőttfutballt, és minél hamarabb készek legyenek, akár magasabb osztályban is szerepelni – mondta el Pöszmet Tibor.

A DEAC eddig három edzőmérkőzést játszott, valamennyit megnyerte.

MSZ

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/hetszer-koszont-be-szombati-edzomeccsen-a-deac-5447795/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/sidibe-dupla-a-deac-edzomeccsen-siman-nyertek-sandor-tamasek-5438717/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/felkeszules-golzaporos-meccsen-verte-a-kis-lokit-a-deac-5425733/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában