Jegyzet

2021.07.31. 10:45

Apa, kezdődik!

„A világ sok kataklizmától szenved, az emberek tudata megváltozik, nehéz idők jönnek.”

Weisz György

Debrecen 20200314 Labdarúgás 2020 NBI NB1 OTP Bank liga Debrecen DVSC Zalaegerszeg ZTE Fotó Derencsényi István DVSC.hu üres stadion zárt kapuk illusztráció

Fotó: MW-archív

Nem én mondom. A legnagyobb modern kori látnok, a huszadik század Nostradamusa, a macedón születésű, de bolgár vak jósnő, Baba Vanga közölte ezt újságírókkal közvetlenül a halála előtt 1996-ban. És milyen igaza volt!

Nekem már napokkal ezelőtt beszűkült a tudatom, a hideg futkos a hátamon, elfeledem bevenni a vízhajtót – legalább magamtól felébredtem, amikor Milák hajnalban úszott egy aranyat –, a szombati napot áthúztam a naptáramban. Ne keressen senki, kikapcsolom a telefonom, mert ahogy Baba Vanga említette: nehéz napok jönnek. Mit napok? Hetek, hónapok!

Kezdődik a honi labdarúgó NB I. És benne imádott csapatom, a DVSC. Ötven éve járok a város különböző stadionjaiba, öt évtizede üvöltöm bele a világba, hogy hajrá, Loki, fél emberöltő óta nehezményezem a sípos emberek döntéseit, de ez a szombat más lesz. Egy év kihagyás, pandémia, másodosztályt követően Dzsudzsákék a legmagasabb szinten kergethetik a bőrt. Nagyon vártam már, meg azt is, hogy tele legyen a nagy­erdei. Az első meccset ugyan Pesten játsszák a srácok, de utána! Jönnek a lilák. Meg néhány hét múlva Fradi, és szép sorban a többiek. És ne legyünk kishitűek! Ebben a gárdában sok van. Tudom, érzem, a zsigereimbe ivódott:

meglepetést okoznak majd.

Akár már most, szombaton Kispesten. Ott leszek. Meg az összes többin. És szavalom majd a tribünön Petőfit. Ő ugyanis már 1847 januárjában megírta – tetszenek tudni, akkor van a téli alapozás – a XX. század költői című versében:

„Átok reá, ki gyávaságból, vagy lomhaságból elmarad, hogy, míg a nép küzd, fárad, izzad, pihenjen ő árnyék alatt!”

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/szulinapi-sikerrel-kezdene-a-loki-tamadoja-5510987/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában