Labdarúgás

2021.07.02. 21:25

Amatőr labdarúgók mérték össze az erejüket a tetétleni tornán

2021.június 26-27-én rendezték meg a II. Nemzetközi Puskás Lajos Amatőr Kispályás Labdarúgó Torna, a tetétleni Zichy Géza Tagiskolájában a Tetétlen Községi Önkormányzat támogatásában és Hajdúszoboszló Herkules Sportegyesület és Lukács Ákos rendezésében.

Fotó: Tóth Imre

A 2 napos torna immáron egy újítás volt, mivel kint szabadtéren ez idáig sose rendeztek kispályás labdarúgó tornát és a jövőben szeretnénk ezt kihasználni, továbbá megrendezni füves területen is – közölték a szervezők.

Az amatőr kispályás labdarúgó torna célja, hogy népszerűsítse az amatőr férfi és női labdarúgást mind nemzetközi, mind hazai szinten. Továbbá, hogy megismerjék a tetétleni származású Vasas SC Klub kétszeres magyar bajnok, MNK-győztes kétszeres Közép-Európai Kupa győztes és BEK-negyeddöntős klub ikont, dr. Puskás Lajost. Szeretnék, hogy a sikeres téli teremtorna után hagyománnyá válna a nyári kispályás torna is, s ez által a településükön megteremtsék a sport iránti jövőképet mind a fiatal, mind a felnőtt korosztály számára. A kispályás labdarúgó torna fontos célja, hogy összefogja a helyi és környékbeli települések sportot szerető és hátrányos helyzetben élő embereit, és ezzel biztosítson sportolási, fejlődési lehetőséget számukra a labdarúgásban.

A két napos rendezvényen 20 csapat 240 fővel, külföldi játékosokkal a soraikban vett részt, ami azt jelenti, hogy a tavalyi téli teremtornához képest jóval többen érdeklődtek az esemény iránt. Idei újdonság, hogy a mérkőzések kint a szabadtéren, egy rekortán burkolatú pályán zajlottak, amelyen a játékosok megmutathatták futsal tudásukat is.

Az esemény főbb jövőbeli célja, hogy a hagyományt tovább öregbítse, és megoldja a sportolók nyári és téli amatőr szintű versenyzését, illetve minél több fiatalt és felnőttet megmozgasson. További célok közé tartozik még, hogy felfedezzük a tehetséges labdarúgókat és kiépítsünk egy kispályás közeget, amely a jövőben részt tud venni az itteni kispályás labdarúgó versenyeken, bajnokságokon, mind szabadtéren, mind fedett téren.

A díjakat Borbélyné Fülöp Hajnalka, Tetétlen Község Polgármester, dr. Puskás Lajos, Tetétlen szülöttje és a torna névadója, Gyányiné Székely Viola intézményvezető, Marosi György Csongor, a Hajdúszoboszlói Sport Egyesület elnöke, Lukács Krisztián, a Hajdúszoboszló Herkules SE elnöke, Mező Bence, a Községi Sportegyesület elnöke, Tőkés Róbert, a Start Amatőr SE elnöke és Lukács Ákos, a torna megálmodója, főszervezője adta át a csapatoknak.

Eredmények:

1. helyezett: CCC (Báránd)

2. helyezett: Vamos (Derecske)

3. helyezett: Panel Centrum (Debrecen)

4. helyezett: Körösszakál CKÖ

Legjobb játékos: Szilágyi Martin (Vamos)

Legjobb kapus: Petrezselyem Tamás (CCC)

Legjobb 20 év alatti játékos: Pál Károly Zoltán (Körösszakál CKÖ)

Legjobb 30 év feletti játékos: Czidor Richárd (Panel Centrum)

Gólkirály: Kovács Martin Alex (Panel Centrum)

Fair Play Csapatdíj: Körösszakál CKÖ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában