Hajdúnánás

2021.06.20. 21:00

Víz, evezés, játékok

Remek alkalom volt a találkozásra, összeszokásra, tapasztalatcserére.

Fotó: Fekete Andrea

Hajdúnánáson a hétvégén a tanévzáró és ballagási ünnepségek mellett a kajak-kenu sportág is a középpontban volt.

Szombaton és vasárnap a Hajdúnánási Dominó Diáksport Egyesület adott otthont a Kökény Roland Regionális Kajak-Kenu Akadémia rendezésében az Eszkimó-Indián Játékoknak. A verseny a kajak-kenu 8-12 éves, utánpótláskorú sportolóinak sokoldalú felkészültségét mérte fel. A hétvégi eseményeket Kökény Roland olimpiai bajnok, az akadémia nagykövete személyesen, a helyszínen kísérte figyelemmel.

Az akadémia 4-es csapathajói is összeálltak a játékok helyszínén. Ahhoz, hogy valaki bekerülhessen a régiós csapathajóba, a két héttel ezelőtt Szolnokon megrendezett Regionális Akadémiai Kupán kellett kvalifikálnia magát a jövő héten, Sukorón megrendezésre kerülő Országos Magyar Kupára, ahol a versenyzők majd egy plusz versenyszámként, nem egyesületenként, hanem régiónként állítanak ki 4-es hajókat. A hétvégi hajdúnánási esemény remek alkalom volt a találkozásra, az összeszokásra, az edzők szakmai eszmecseréjére is.

Fekete Andrea

Borítókép: A legkisebb versenyzők négyes csapata is összeállt a versenyre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában