hajrá, magyarok!

2021.06.19. 09:15

Van remény, de gól az kell: Bücs Zsolttal beszélgettünk a franciák elleni meccs előtt

Kedden jól játszott a magyar válogatott, szombaton itt az újabb lehetőség.

Budapest 20210615 Labdarúgás EURO2020 foci EB Magyarország Portugália Foto: Nemzeti Sport Szabó Miklós

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Pár nap volt arra, hogy kiheverje a magyar válogatott a Portugália elleni 3–0-s vereséget, szombaton 15 órától ugyanis már a francia válogatott vár Marco Rossi csapatára a Puskás Arénában. Franciaország az első körben a németeket győzte le Hummels öngóljával 1–0-ra. – Igazi ki-ki mérkőzés volt a francia–német – mondta a Hajdú-bihari Napló Eb-szakértője, Bücs Zsolt. – Tulajdonképpen szerencsével győztek a gallok, akik egyébiránt az Eb egyik legnagyobb esélyesei, vérbeli topcsapat – mondta.

A korábbi kétszeres válogatott labdarúgó arra is kitért, hogy Franciaország csapata biztos nem fogja lebecsülni a mieinket.

„Arról lehet beszélni továbbra is, hogy hátul nagyon stabilak vagyunk, viszont az már egy kicsit nagyobb és összetettebb kérdés, hogy Mbappé vagy Griezmann ellen mennyire tudunk hatékony védekezést produkálni, nehéz dolga lesz a hátsó alakzatunknak”

– vélekedik Bücs Zsolt. A Loki egykori játékosa elmondta, hogy feltehetőleg hasonló stílusban fogunk játszani Franciaország ellen is, mint a portugálokkal szemben, ha pedig lenne egy hasonló találat, mint kedden a Schön Szabolcsé – csak most nem lesről –, akkor bármi benne lehet az összecsapásban, abban biztos Bücs Zsolt, hogy ennyi ember előtt ismét nem fogunk feltett kezekkel odaállni a regnáló világbajnok elé sem. Elmondása szerint egy nyitott kérdés maradt szakértőnk fejében: – Eddig az feltűnő volt Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kapcsán, hogy a sorozatterhelés miatt mérkőzésről mérkőzésre folyamatosan rotál, arra viszont én is kíváncsi leszek, hogy ugyanilyen felfogásban gondolkodik-e a kontinensviadalon is.

Bücs Zsolt | Fotó: Nemzeti Sport-archív

Az F csoport

A csoportunk érdekesen alakul, ugyanis ha ma győzni tud Franciaország és Portugália is, akkor ők ketten már biztosan ott lesznek a nyolcaddöntős küzdelmekben. Cristiano Ronaldóék Németország ellen lépnek ma pályára Münchenben 18 órától. Viszont ha mi legyőznénk a franciákat, a németek pedig a portugálokat, akkor mindenki 3-3 ponttal állna két kör után.

Palánki István

Borítókép: Fiola Attiláékra (5) szombaton sem vár könnyebb feladat, mint kedden

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában