Kézilabda

2021.06.27. 18:27

Vágyott haza az NB I.-ből Balázs Sándor

Nagy segítség lehet a DEAC-nak a több mint kétszáz első osztályú mérkőzésen játszó átlövő.

Balázs Sándor visszatér egykori edzőjéhez, Bíró Imréhez (képünkön), hogy nála fejezze be karrierjét | Fotó: Napló-archív

Fotó: KISS ANNAMARIE HAON

Balázs Sándor visszatér szülővárosába, és ahol megtanulta a kézilabdázás alapjait, a DEAC-hoz írt alá a 202 NB I.-es mérkőzéssel rendelkező, bármely poszton bevethető játékos.

Balázs Sándor visszatér egykori edzőjéhez, Bíró Imréhez, hogy nála fejezze be karrierjét | Fotó: Napló-archív

– Régóta szó volt már erről, tervezgettük a hazajövetelem – mondta a Hajdú-bihari Naplónak a jobbkezes átlövő. – Voltam Balmazújvárosban és Komlón is NB I.-es csapat tagja, de nem érzem visszalépésnek, hogy a másodosztályban folytatom a pályafutásom, hiszen úgy érzem, amit lehetett kihoztam magamból, amit lehetett, mindent elértem. Az álmaim között ott van, hogy ha már Debrecenben kezdődött minden, akkor itt is érjen véget – fogalmazta meg kissé sportosan „romantikus” szemléletét a volt újvárosi csapatkapitány. Balázs Sándor azt is elmondta, hogy megélte a kiesést az NB I.-ből, szeretné megélni a feljutást is. Gondolt itt arra, hogy szerinte a DEAC, ha okosan építkezik, akkor éveken belül odaérhet a legfelsőbb osztály közelébe. – Itt nem személyes célom az, hogy csapatkapitány legyek még akkor sem, ha mindkét NB I.-es csapatomnál voltam a vezetője a srácoknak. Szeretném a legjobb tudásom szerint végezni a munkát, és segíteni a cívisvárosi együttest minden kitűzött célban – mondta. Elmondása szerint két lehetőség merült fel az elmúlt hetekben nála: vagy marad Komlón, mivel nagyon szeretett ott lenni, élni, játszani, vagy hazajön Debrecenbe. Ez utóbbit választotta, mert vágyott haza, és új kihívásokat szeretne megélni. – Évente háromszor tudtunk hazajönni, és kicsit beleszoktam az NB I.-es közegbe. Az új kihívás itt leginkább az lesz, hogy a kézilabdázás mellet az utánpótlásban is fogok dolgozni – mondta el a 30 éves sportoló, aki kiemelte, hogy hosszú távon gondolkodik a Debreceni Egyetem kézicsapatával.

Hogyan alakul a közeljövő?

A felkészülés július második felében kezdődik majd a csapatnál, a bajnoki szezon rajtja azonban még nem ismert. Az viszont már biztos, hogy újragondolták a Magyar Kézilabda Szövetségnél a versenykiírást. Létrehoznak egy felsőházi rájátszást, ahova keletről és nyugatról is öt-öt csapat kerül majd be természetesen az alapszakaszbeli helyezések alapján, ott az ellenkező országrész együtteseivel mérkőzik meg mindenki oda-visszavágós rendszerben, és az első két helyezett jut fel az NB I.-be. – Nekünk keleten azért lesz nehéz a szezon, mert az NB I.-ből kieső Cegléd és Orosháza is ide lesz besorolva, mindkét gárdánál egyértelmű cél lesz a visszajutás. Rajtuk kívül pedig alapból is vannak nagyon erős ellenfelek ebben az osztályban is – vélekedett Balázs Sándor, aki reális célként a felsőházba jutást mindenképp előtérbe helyezte.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában