Kosárlabda

2021.06.09. 10:40

Új edző a DEAC élén: továbbra sem engednek a látványos játékból

A DEAC klubvezetősége továbbra is olyan szakemberben gondolkodott, aki azonosul a klub filozófiájával.

DEAC-Szolnoki Olaj Ffi. kosárlabda NBI. Play OFF

Fotó: Napló-archív

Ahogy arról már kedden röviden beszámoltunk, az 52 éves Milenko Topics lett a Debreceni Egyetem férfi kosárlabdacsapatának új vezetőedzője. A szerb szakembernek igen veretes játékosmúltja van: a játékosként világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes, a jugoszláv válogatott mellett olyan sztárcsapatokban pattogtatott, mint a Crvena Zvezda, a Buducnost Podgorica, a Montepaschi Siena vagy az Olimpia Milano. A Hajdú-bihari Naplónak Becsky István szakosztályvezető nyilatkozott a szakemberről és a jövőről.

Milenko Topics | Fotó: deac.hu

– Mindenképp olyan edzőben gondolkoztunk, aki – ahogy a korábbi trénereink, Berényi Sándor és Kovács Adrián – a DEAC szellemiségével, filozófiájával egyet tud érteni – szögezte le a szakember. – Az elmúlt időszakban elég sok ajánlatot kaptunk különböző szakemberekről, emiatt is igyekeztünk körbejárni a dolgot, és végül mind szakmailag, mind emberileg Milenko Topicsra esett a választásunk. Sok információval rendelkezik a tavalyi csapatról, mi azt a látványos játékot szeretnénk továbbvinni, amit eddig is játszott a gárda – bízom benne, hogy a vezetőedzőnk személye erre garancia.

„A szerb szakember játékos múltja kiemelkedő, hiszem, hogy azt a célt, amit ki fogunk magunk elé tűzni, teljesíteni fogja az együttessel”

– nyilatkozta Becsky István, aki a Napló kérdésére elmondta, folyamatosan dolgoznak a játékoskeret kialakításán, melybe mostantól Milenko Topicsot is bevonják.

Becsky István | Fotó: Napló-archív

Hamarosan bejelentések

– Bízom abban, hogy napokon belül be tudjuk jelenteni azokat a játékosokat, akik maradtak és esetleg az újakat is. Úgyhogy bízom abban, hogy ha majd a szurkolóink visszatérnek a lelátóra szeptemberben, akkor olyan együttest fognak látni, amit mi megálmodtunk: egy küzdő, a parkettát felszántani képes játékosokból álló, mind a védekező, mind a támadó oldalon a maximumot nyújtó csapatot – fogalmazott a szakosztályvezető.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában