Nagy horderejű bejelentések

2021.06.11. 14:37

Személyi cserék, kinevezések és névváltoztatás a DVSC-nél

Az újonnan átnevezett DVSC Labdarúgó Akadémián Kolbe Ádám veszi át Herczeg András helyét, aki elnöki pozícióba kerül.

Fotó: Kiss Annamarie

A Debreceni VSC sajtótájékoztatót hívott össze péntek reggelre a Nagyerdei Stadionba, ahol fontos, a klubot érintő változásokról számolt be a vezetőség. A klub célja, hogy a DVSC – mint labdarúgó- és kézilabdacsapat – egységesen jelenjen meg. Ennek volt az első lépése, hogy Ábrók Zsoltot –, aki eddig a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetőjeként dolgozott – kérték fel arra, hogy egy személyben vezesse a két akadémia és a két felnőttcsapat ügyeit.

Ábrók Zsolt (balról) és Szabó Péter, a DVSC igazgatóságának elnöke | Fotó: Kiss Annamarie

A szakember beszámolt a május eleje óta történt változásokról. – Belevágtunk egy szervezeti átalakításba. A kézilabda esetében egyszerűbb volt a dolgunk, hiszen ez a folyamat már régebb óta tart. Mint ahogy azt már korábban bejelentettük, Szilágyi Zoltán lesz a vezetőedző a csapatnál, az ő munkáját Grega Karpan sportigazgatóként, Kudor Kitti pedig másodedzőként segíti majd. Vida Gergő lesz a DVSC Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója, aki egy békéscsabai kitérőről tért vissza. A céljaink nem változtak, lépésről lépésre szeretnénk haladni előre, felzárkózni a két nagy mögé és rendszeresen nemzetközi kupában szerepelni – fogalmazott.

Tehetséges szakmai gárda

Vida Gergő a szivacskézilabdától egészen a felnőtt NB I.-es csapat vezetéséig végigjárta a ranglétrát. A szakember motiváló és inspiráló feladatnak tekinti, hogy ő lehet a DVSC Kézilabda Akadémiájának szakmai igazgatója. – Kilenc éve dolgozom Debrecenben, Komáromi Ákosnak és Köstner Vilmosnak nagyon sokat köszönhetek, sokat tanultam tőlük. Az akadémia legfontosabb feladata, hogy NB I.-es játékosokkal lássa el a Lokit, ezért fogunk dolgozni. Nagyon tehetséges szakmai gárdánk van, akikkel biztos vagyok, hogy jönnek majd a szép sikerek. Több akadémista is nagy részt vállalt a felnőtt együttes előző szezonbeli szereplésében, megmutatták, hogy a debreceni utánpótlás erős, ezen az úton szeretnénk továbbmenni – mondta.

Herczeg András (balról) és Tőzsér Dániel, a DVSC futballcsapatának sportigazgatója | Fotó: Kiss Annamarie

Új név, új együttműködés

Ábrók Zsolt elárulta, hogy elindult a labdarúgó- és a kézilabdacsapat általános egyesítése jogi, gazdasági kommunikációs és marketing szempontból is. A cél, hogy később majd fizikailag is egy helyre kerüljenek ezek a szervezeti egységek. Az ügyvezető aztán kitért a labdarúgásra és bejelentette, hogy a Debreceni Labdarúgó Akadémia ezentúl DVSC Labdarúgó Akadémiaként működik tovább, ezzel is jelezvén a felnőtt együttes és az utánpótlás összetartozását. Az akadémián Kolbe Ádám lesz a szakmai igazgató, a korábban ezt a tisztséget betöltő Herczeg András pedig akadémiai elnökként dolgozik tovább a debreceni futballért.

Kolbe Ádám | Fotó: Kiss Annamarie

– Évtizedek óta a debreceni utánpótlás-nevelésben dolgozom, és büszke vagyok rá, hogy mindig meghatározók voltak a saját nevelésű játékosok a Lokiban. Az előző szezonban is húsz olyan futballista játszott a DVSC-ben, akik itt nevelkedtek nálunk. Nagyon tehetséges labdarúgók vannak az akadémián, én azért fogok dolgozni az elkövetkező időszakban is, hogy minél többen kerüljenek a felnőtt csapathoz. Figyelemmel követem majd az akadémián működő munkát, és minden erőmmel azon leszek, hogy a lehető legjobban működjön az utánpótlás-nevelés Debrecenben – mondta Herczeg András, a Loki egykori vezetőedzője. A kétszeres bajnok és kupagyőztes szakember a DVSC igazgatótanácsába is bekerült, ezt Szabó Péter, az igazgatótanács elnöke jelentette be. Az elnök elmondta, szeretnék, hogy a DVSC felnőtt csapata és az akadémia ténylegesen együtt dolgozzon, és ennek segítésére Herczeg Andrásnál nagyobb szaktekintélyt nehezen találtak volna.

Értéket teremtenének

Kolbe Ádám korábban a DVSC-ben futballozott, aztán az Olasz Focisulinál és a Mol Fehérvár FC együttesénél is dolgozott az utánpótlásban. – Úgy gondolom, hogy hatékony és jó munka folyt itt eddig, ezt szeretnénk minél magasabb szintre emelni.

„Fontos, hogy együtt, rendszerben tudjunk dolgozni, szeretnénk olyan értéket teremteni, ami a debreceni és a magyar labdarúgás érdekeit szolgálja.”

– Biztos, hogy nagyon sokat kell majd dolgozni, de hiszem, hogy egy jól működő és hatékony együttműködés elé nézünk – fogalmazott a DVSC Labdarúgó Akadémia újdonsült szakmai igazgatója.

Tőzsér Dániel, a Loki futballcsapatának sportigazgatója elmondta, hogy a következő héten várható a felnőtt gárdával kapcsolatos sajtótájékoztató, addig is, amint bármilyen hivatalos változás történik az együttesnél, azonnal értesítik majd a szurkolókat.

Bakos Attila

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/megvan-a-loki-elso-nyari-igazolasa-5356378/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában