Harcolni az utolsó leheletig

2021.06.23. 11:52

Német–magyar: ha megszerezzük a vezetést, bármi megtörténhet

Saját kezünkben van a sorsunk a továbbjutást illetően.

Milyen taktikával áll elő vajon Marco Rossi (középen) és a szakmai stáb? | Fotó: Nemzeti Sport-archív

Fotó: Szabó Miklós

Szerdán 21 órától következik a magyar labdarúgó-válogatott utolsó csoportmeccse az Európa-bajnokságon. Münchenben játszik nemzeti csapatunk Németország ellen, és amennyiben győzünk, biztosan ott leszünk a nyolcaddöntőben. Izgalmasan alakul az F csoport, hiszen még bárki továbbjuthat a négyesből. Mi a portugáloktól kikaptunk 3–0-ra, viszont a franciák ellen 1–1-es döntetlent értünk el. A németek 1–0-ra kaptak ki Franciaországtól, és 4–2-re verték meg a portugálokat.

Milyen taktikával áll elő vajon Marco Rossi (középen) és a szakmai stáb? | Fotó: Nemzeti Sport-archív

– Tele van klasszis labdarúgókkal a „Nationalelf”, ráadásul a csapategységük lehet az igazi erényük – mondta el véleményét a német válogatottról Bücs Zsolt Eb-szakértőnk. Az NB III.-as Dabas új edzője arról is beszélt Németország legjobbjainak kapcsán, hogy abból a szempontból előnyben lehetnek Marco Rossi gárdájával szemben, hogy ők már szombaton is este játszottak, a mieink viszont 15 órától a emberfeletti hőségben. – A bajnoki szezon során is nagyon fontos a regenerálás a mérkőzések között, de egy ilyen presztízsű tornán, ahol rövid idő alatt van nagy sorozatterhelés, még inkább kiemelkedő szerephez jut az orvosi stáb és a masszőrök munkája – mondta el a kétszeres válogatott futballista. Bücs Zsolt továbbá kiemelte, hogy

amennyiben meg tudnánk szerezni a vezetést a németek ellen – ahogy az sikerült a gallok ellen is –, akkor bármi megtörténhet, onnantól ugyanis nem mi játsszunk kényszerhelyzetben.

Figyelni kell a másik meccsre is

Szintén 21 órától rendezik csoportunk másik rangadóját is, a Puskás Arénában, ahol Mbappé és Cristiano Ronaldo kettőse feszülhet majd egymásnak. Mivel egyenes ágon minden csoportból az első két helyezett jut tovább, és hat csoportból a négy legjobb harmadik, így a franciáknak és a portugáloknak is nagyon fontos lesz a budapesti meccs. Ha megverjük a németeket, még harmadikként is biztosan továbbjutunk, de akár második helyen is végezhetünk, ha a franciák győznek. Döntetlen esetén semmire nincs esélyünk, viszont ha győzünk, akár a „Nationalelf” is lemaradhat az egyenes kieséses szakaszról, ráadásul ha Portugália megveri a franciákat, akkor a gallok csúsznak a harmadik helyre.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában