labdarúgás

2021.06.02. 19:13

Megyei kupa: egy sima, egy fordított

Hamar eldöntötte a Szoboszló a főtáblára jutás sorsát – iskolajátékkal győztek.

Fotó: Kiss Annamarie

A Sárrétudvari–Hajdúszoboszló mérkőzés a bajnokságban is kuriózumnak számított, hát még most, a megyei kupában, amikor arról döntött a párosítás, hogy melyik csapat jut már szerda este az országos főtáblára a Magyar Kupa következő szezonjában. A Szoboszló bajnok lett, és biztosan NB III.-as kerettag jövőre, a Sárrétudvari pedig a bajnoki szezonban a 2. helyen végzett. Igazából két elégedett csapat találkozója indulhatott el óriási izgalmak közepette.

A sárrétudvari stadion mellett parkolót találni is alig lehetett, összegyűlt a település apraja-nagyja, sőt füzesgyarmati felsőben is sokan feltűntek. Már vajon az új jövő évi NB III.-as ellenfél (Hajdúszoboszló) iránt érdeklődnének?

Volt is mit nézniük, pár perc elteltével megszerezte a vezetést Máté János a szoboszlóiaknak. A gól akkora mezőnyharcot eredményezett, hogy egy sérülés is bekövetkezett a vendégeknél, Éles Zoltán hagyta el a pályát fájdalmas arccal. A fürdővárosiak előnyét Dobi növelte. Abszolút pozitív volt, hogy a hazai szurkolók kétgólos hátrányban is arról beszélgettek, hogy nem játszik rosszul a csapat, a játékvezető jól fúj, majd jött is egy büntető, melyet viszont Somogyi kifogott. A félidőre pedig már 0–3 állt a képzeletbeli eredményjelzőn. A második félidőben a HSE nem adta alább, ontották a gólokat, a sárrétiek pedig nehezen találták a megoldást a vendégek által adott feladványra, a meccset végig a Szoboszló uralta, simán jutottak fel a főtáblára (2–7).

Fordított a Derecske

A másik ágról a Derecske jutott fel az országos főtáblára – bár a Monostorpályi szerezte meg a vezetést, találtak egy gólt a derecskeiek, onnantól pedig át is vették az irányítást, majd győztek 2–1-re.

A megyei kupa döntőjét a Hajdúszoboszló és a Derecske vívja, a bronzmeccset pedig a Sárrétudvari és a Monostorpályi, utóbbi két csapatból majd a győztes még kvalifikálja magát a Magyar Kupa legjobb 128 csapata közé.

Palánki István

A tények

Megyei kupa, 4. forduló

Sárrétudvari KSE–Hajdúszoboszló SE 2–7 (0–3)

Sárrétudvari, 100 néző, V.: Tóth T. (Tőkés R., Kovács Z.).

Sárrétudvari: Kiss B. – Kiss N., Kiss Cs., Szabó T., István – Szabó L., Nagy M., Kiss D. – Szabó J., Vass, Bajnók I. Cserék: Nagy P., Erős, Tóth, Kovács, Madar, Bajnók Sz., Rozsik. Edző: Szabó Lajos.

Hajdúszoboszló: Somogyi M. – Barnucz, Kónya, Simonka, Sundas – Éles, Szathmári – Lénárt, Dobi, Plókai – Máté. Cserék: Somogyi B., Nagy, Kálmán, Csicsek, Sütő, Szilágyi, Oláh. Edző: Szabó László.

Gól: 0–1 Máté (10.), 0–2 Dobi (27.), Máté 0–3 (30.), 1–3 Bajnók I. (55.), 1–4 Sütő (57.), 1–5 Csicsek (74.), 1–6 Máté (77.), 1–7 Csicsek (79.), 2–7 Erős (87.).

Szabó László (Hajdúszoboszló): Kedden nagy volt a boldogság, mintha megelégedtünk volna az osztályozó meccs nélküli NB III.-as feljutással, ez meglátszott a kupameccs elején a játékunkon. Végül egy elég jó ritmusú mérkőzésen sikerült legyőznünk egy a megszokottnál kevésbé agresszív, jóval fáradtabb Sárrétudvarit. Ezúttal elég volt ez a játék is tőlünk.

A tények

Megyei Kupa, 4. forduló

Monostorpályi SE-Derecskei LSE 1-2 (0-0)

Monostorpályi, V.: Tatát I. (Molnár L., Vilmányi S.).

Monostorpályi: Bákonyi – Sándor, Tóth, Nyilas, Pataki, Takács, Gyügyei, Sós, Rostás, Lakatos, Ignáth. Cserék: Szabó – Bolton, Cseke, Gyökeres, Szilágyi, Horváth, Bodnár. Edző: Bereczky Bence.

Derecske: Barna – Berán, Bun, Papp R., Alimán, Komjáti, Papp Á., Borbíró, Csizmadia, Tonhaizer, Vadász. Cserék: Zsiros, Pintér, Blága, Pilcsuk. Edző: Szép Sándor.

Gól: 1-0 Gyügyei (53.), 1-1 Bun (64.), 1-2 Csizmadia (72.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában