Labdarúgás

2021.06.17. 16:25

Más működési modellben folytatja a hajdúszoboszlói futballcsapat

Az NB III. miatt van erre szükség.

HSE Sajtótájékoztató

Forrás: Kovács Péter

Fotó: KOVÁCS PÉTER

A sajtótájékoztatón kiderült, az augusztusban startoló 2021/2022-es NB III.-as szezontól kezdve a felnőtt csapat KFT-s működési modellben folytatja a megkezdett munkát.

– Különleges nap a mai, hiszen az utóbbi évek koncepciózus, folyamatos fejlesztései eredményeképpen 2021-re – a koronavírus világjárvány ellenére is – sikerült egy olyan felnőtt labdarúgócsapatot és szakma stábot kovácsolni, amely torony magasan, országos viszonylatban is párját ritkító módon nyerte meg a megyei bajnokságot és a megyei kupát, majd erőnyerőként NB III.-as kvótát szerzett – fogalmazott Marosi György Csongor, a Hajdúszoboszlói Sportegyesület elnöke.

Az ország több, mint 300 megyei csapata közül minden mutató alapján a Hajdúszoboszló lett az első, igazán remek teljesítményt nyújtott a csapat.

Az NB III. viszont egy nagy ugrás, és ez természetesen változással is jár. – Szem előtt tartva a klub, a város, valamint több száz sportoló jövőképét, az egyeztetések eredményeképpen az egyesület egy sportfejlesztő kft. megalapítása mellett tette le a voksát. Az NB III. viszont egy nagy ugrás, és ez természetesen több változással is jár. – tette hozzá a klubelnök. Marosi György Csongor üdvözölte továbbá dr. Györgyi Zoltán és Varga Imre elnökségi tagságát, és kiemelte: a kft. főkönyvelői feladatainak ellátására az önkormányzat régi, tapasztalt szakemberét, Lőrincz Lászlót választották.

Az egyesület szoros együttműködésben Hajdúszoboszló Város Önkormányzatával és a csapat névadó szponzorával, az Aqua-General Kft-vel az utóbbi hetekben tárgyalások sorozatát folytatta le.

Ennek az egyeztetéssorozatnak az egyik állomása volt a múlt hét szerdai találkozó Tőzsér Dániellel, a DVSC sportigazgatójával és dr. Krecz Tibor kommunikációs igazgatóval. A sajtótájékoztatón Czeglédi Gyula polgármester a sport fontosságát is hangsúlyozta. Az egyesületnek továbbra is fő profilja az utánpótlásnevelés és a városban, valamint Hajdúszoboszló vonzáskörzetében felmerülő lakossági, iskolai, valamint szabadidősport igények kielégítése marad.

Czeglédi Gyula | Fotó: Kovács Péter

Katona Imre, az Aqua-General Kft. tulajdonosa, egyben ügyvezetője lehetőség és felelősség kettősségéről és kapcsolatáról beszélt. Hangsúlyozta, cégcsoportjának rendkívül fontos a helyi sport- és kulturális élet támogatása, az egyesületet nem csak TAO, hanem direkt anyagi támogatással is folyamatosan segítette az utóbbi években. Sok sikert kívánt a hamarosan induló szezonhoz, és reméli: a fejlődés nem áll meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában