Fókuszban a magyar válogatott

2021.06.17. 16:55

Kiállítás nyílt a magyar futball történelméből a Nagyerdei Stadionnál

Nemzeti fotótár A magyar labdarúgás története című kiállítása + elkészült az új gyep a stadionban

Forrás: Kovács Péter

Fotó: KOVACS PETER

A több mint 13 millió darabos MTVA Archívumnak a képeiből nyílt kiállítás a Nagyerdei Stadion előtt. Mire is fókuszálhatna a kiállítás így a labdarúgó Európa-bajnokság kellős közepén, mintsem a futballra. Képeket láthatnak az érdeklődők a régmúlt dicső futballjáról, de a közelebbi múlt emlékezetes eseményei is ott vannak a fotóvásznon. Fókuszban a magyar labdarúgó-válogatott, és helyi, volt válogatott focisták, például Dzsudzsák Balázs is feltűnik egy-egy fotón.

Fotó: Kovács Péter

– Szerettük volna kicsit előtérbe helyezni a magyar válogatott mérkőzéseinek legszebb pillanatait nemcsak a 6:3-as mérkőzésre gondolva – mondta el Répászky Lipót, az MTVA Archívum vezetője a Hajdú-bihari Naplónak. A megnyitón a DVSC sportigazgatója, Tőzsér Dániel is részt vett, aki elmondta lapunknak, hogy fontos hétvége előtt áll a Loki, de azért aki tud, szánjon időt a képekre is, ugyanis értéket képviselnek. Varga József, a Loki labdarúgója képviselte még a klubot, aki szintén a képek előtti időtöltésre buzdította a nagyérdeműt amellett, hogy beszámolt arról, nincs sérült a DVSC-nél, várják a kezdést.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában