Kiérdemelték

2021.06.25. 14:52

Éremátadás volt a DEAC-nál

Az utánpótlás labdarúgók vehették át díjaikat.

Forrás: Urbán Ádám

Tikkasztó hőségben, de örömteli hangulatban gyűlt össze június 24-én az DEAC utánpótlás labdarúgó-szakosztályának apraja-nagyja a DEAC Sportcampuson, hogy a dobogós csapatok átvegyék érmeiket és serlegeiket – írja a deac.hu. Három kategóriában adták át az érmeket, a fiúk közül az alábbi csapatok végeztek a dobogón a 2020/21-es szezonban:

DEAC regionális U19 – 2. helyezés – edző: Dobos Attila, segédedző: Kertész Tamás

DEAC regionális U17 – 2. helyezés – edző: Balla Imre, segédedző: Urbin Péter

DEAC megyei U16 – 1. helyezés – edző Balla Imre, segédedző Urbin Péter

DEAC regionális U15 – 3. helyezés – edző: Benczik Zsolt, segédedző: Tóth Dániel

DEAC regionális U14 – 2. helyezés – edző: Benczik Zsolt, segédedző: Tóth Dániel

DASE megyei U19 – 3.helyezés – edző: Kozma László

A hölgyek is remekeltek, mindhárom csapat ezüstérmes lett a bajnokságban.

DLA-DEAC NB I U19 – 2. helyezés – edző: Krascsenics Csilla

DEAC NB II U19 – 2. helyezés – edző: André Antónia

DLA-DEAC U16 NB II – 2. helyezés – edző: Fülöp Diána

A fokozatos meccsterhelés érdekében futsalbajnokságokban is indultak a debreceniek, ahol szintén szép eredményeket értek el.

DEAC megyei U20 – 1. helyezés – edző: Dobos Attila, segítők: Kozma Lajos, Kertész Tamás, Urbin Péter

DEAC megyei U17 – 1. helyezés – edző: Balla Imre, segédedző: Urbin Péter

DASE megyei U17 – 2. helyezés – edző: Kozma László

DEAC megyei U15 – 3. helyezés – edző: Benczik Zsolt, segédedző: Tóth Dániel

DASE megyei U15 – 2. helyezés – edző: Benczik Zsolt, segédedző: Tóth Dániel

DEAC megyei U11 – 3. helyezés – edző: Mester Norbert, segédedző: Nagy Máté Milán

Fotó: Urbán Ádám

A ceremónia után a DEAC labdarúgó-szakosztályának vezetője, Pöszmet Tibor értékelt. – A csapatainkat, illetve a bajnokságokat tekintve a labdarúgó utánpótlásunk az egyik, ha nem a legsikeresebb évét zárta.

„Ha megnézzük a korosztályokat, hogy milyen eredményeket értek el, az is jól mutatja mindezt, de ami legalább ennyire fontos, hogy a jövőben tehetségközpontként fogunk működni, az egyetem ehhez nyújtott támogatását ezúton is meg szeretném köszönni.”

Ha az eredményekre tekintünk, akkor érdemes kiemelni, hogy az U17-es és U19-es NB III.-as bajnokságban mindkét csapatunk második lett, és mindkét csapatunkat az állami akadémiaként üzemelő, külföldiekkel teletűzdelt Kisvárda előzte csak meg. Ráadásul ezekben a korosztályokban a csapataink nagy részét egy évvel fiatalabb játékosok alkották – hangsúlyozta.

Pöszmet Tibor a fiatalabb korosztályokat is méltatta. – Az U16-osaink toronymagasan verték a mezőnyt, az U15-ös és U14-es csapataink idén játszottak először nagypályás bajnokságban, nagyon fontos eredmény, hogy Benczik Zsolt csapatai érmet tudtak szerezni. A megyei DASE is érmesként zárt, a női szakosztályunknál pedig kiemelkedő az U19-esek NB I.-es ezüstérme, hiszen évről-évre visznek el tőlünk az élcsapatok a kulcsjátékosokat, több korábbi korosztályos válogatott játékosunk nélkül is sikeresek tudtunk lenni ebben a korosztályban. Akárcsak futsalban, aminek a legfontosabb része, hogy négy évszakos versenyeztetés zajlik, itt is komoly sikereket értünk el, amelyekhez köszönjük Elek Gergő szakmai munkáját, amivel segítette az edzőinket – emelte ki.

A szakvezető azt is elárulta, hogy az U19-es női csapat sikerei után tervben van a felnőtt NB I.-es indulás, melyről a napokban döntenek.

– Hiszem azt, hogy mindenki büszke lehet a csapatára, a szülői társaságokra, illetve a gyerekekre. Úgy gondolom, hogy a srácok és a szüleik minden edzői utasítást szinte maradéktalanul teljesítenek, és egy nagyon jó közösség alakult ki a DEAC-focicsalád keretein belül. Szeretném megköszönni a Debreceni Egyetemnek a segítséget, támogatást, amivel ezt a gyönyörű létesítményt is folyamatosan fejleszti. A sporttudományi háttér kapcsán pedig Balogh László igazgatónak és Bács Zoltán kancellár úrnak jár a köszönet.

A díjátadó ünnepség közös vacsorával zárult, melyet megyei U19-es csapatunk edzője, Kozma Lajos készített el a jelenlévők számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában