különleges sport

2021.06.29. 20:35

Disc golf pálya épül Debrecenben

Az országos bajnokságot is a cívisvárosban rendezik majd.

20201122 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Edzést tartott a Debreceni Frizbi Sportegyesület disc golf szakága a Nagyerdőn.

Fotó: Molnár Péter

Várhatóan még inkább felpezsdül a disc golf élet a cívisvárosban, ugyanis több örömteli hírről is beszámolt a Hajdú-bihari Naplónak Tóth Péter, a Debreceni Frizbi Egyesület disc golf szakosztályának vezetője.

A sportág helyi szerelmeseinek számára talán a legjobb hír, hogy a tervek szerint augusztus 6-án a Tócóvölgyben, a Margit téren alakítják ki az első fixen telepített debreceni disc golf pályát. – A pálya célja, hogy minél szélesebb körben tudjuk népszerűsíteni ezt a sportot, valamint, hogy állandó edzési lehetőséget, helyszínt tudjunk biztosítani a versenyzőinknek – ismertette Tóth Péter.

– A terveket már tavaly elkezdtük készíteni, először a Nagyerdei Stadion mellé szerettük volna telepíteni a pályát, de az önkormányzattal egyeztetve végül a Tócósban épül meg. A pálya nem lesz elkerekítve, így bárki odamehet és kipróbálhatja majd a disc golfot. A kosarak, valamint azok a javasolt kezdési pontok, ahonnan érdemes elindulni mind telepítve lesznek, az eligazodást információs táblák is segítik majd. Ha elkészült mi is ott fogunk gyakorolni, bárki odajöhet hozzánk, szívesen segítünk neki, megmutatjuk, elmagyarázzuk az alapokat – mondta el a szakosztályvezető.

Tesztverseny is lesz

Bár már kész lesz az új pálya, az augusztus 27-28-29. között megrendezett disc golf országos bajnokságot a Vekeri-tó körül kialakított területen tartja majd meg az egyesület. A háromnapos eseményen reggeltől délutánig egy-egy kört fognak teljesíteni az ország legjobb disc golfosai a 18 kosárból álló pályán.

– Februárban írták ki a pályázatot az ob-re, mi pedig úgy döntöttünk, hogy szívesen lennénk a házigazdái az eseménynek. Rajtunk kívül egy budapesti klub pályázott, de amikor megtudták, hogy mi is rendeznénk akkor sportszerű gesztusként visszaléptek a javunkra, ezzel is segítve, hogy egy új helyszín mutatkozhasson be a bajnokság történetében. A Vekeri olyan szempontból adott volt, hogy tavaly már csináltunk ott egy házi versenyt. A biztonság kedvéért július 24-én rendezünk egy egynapos próbaversenyt, amelyen a pályát és a helyszínt is teszteljük, hogy megfelelnek-e az országos bajnokság követelményeinek. Erre főleg debreceni versenyzőket várunk, de már jeleztek érdeklődést az ország többi részéről is – nyilatkozta Tóth Péter.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában