fotókkal

2021.06.02. 11:19

Debreceni Labdarúgó Akadémia: a „kicsik” között sikerült naggyá lenniük

Fotó: Kovács Péter

A Debreceni Labdarúgó Akadémia 2007-es korosztálya szép sikert ért el, ugyanis a 2020/2021-es U14-es országos bajnokságban bajnok lett. 30 mérkőzésből 25 találkozón győztesen hagyták el a pályát, 100 rúgott gól mellett, mindössze 23-at kapott a csapat. A 16 csapatos országos bajnokságban oda-visszavágós bajnoki rendszerben mérkőztek meg a csapatok, ahol olyan akadémiákat sikerült maguk mögé utasítani, mint a Ferencváros, Budapest Honvéd, MTK, Vasas, Puskás Akadémia, vagy éppen a Kisvárda.

– A bajnokság kezdetéhez képest sokat fejlődtek a gyerekek, és az év végére kitűzött célokat egyénileg, valamint csapat szinten is elérték, a két dolog egymás nélkül nem hozhatott volna ekkora sikert – mondta el lapunknak Kolozsi Gergő, a csapat edzője. – Az elmúlt két évben az U12-es, U13-as regionális bajnokság bajnoki címe után, ezúttal az országos bajnokságban is sikerült a dobogó legfelső fokára állnunk, ami óriási büszkeséggel tölt el – mondta a tréner. Kolozsi Gergő azt is hozzátette, hogy sok jó képességű, céltudatos, jó gondolkodású játékos alkotja a keretet, reményei szerint több játékos is bemutatkozhat majd a DVSC felnőtt csapatában ebből a korosztályból.

Palánki István

A siker kovácsai

A játékosok névsora: Lipóczi Benedek, Sávolt Ákos, Balogh T. Márk, Csontos Milán, Nagy Marcell, Kovács Bendegúz, Balogh Máté, Lovas Bertold, Vékony Zsombor, Patai Dávid, Bodnár Balázs, Kristóf Péter, Komlósi András, Bartha Attila, Szabó Milán, Böcking Andreas, Tóth Bence, Grassi Elia, Bernáth Bence, Gergely Balázs, Kiss Zalán, Rácz István, Mona Árpád, Gajdán Balázs, Asztalos Noel.

A szakmai stáb: Kolozsi Gergő (vezetőedző ), Tóth Ádám (asszisztens edző), Balogh János (kapusedző ), Tóth Ferenc (masszőr), Mester Tamás (erőnléti edző).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában