vízilabda

2021.06.21. 12:22

A realitások talaján maradna Süveges Máté, cél az OB I.-es bennmaradás

A DVSE egykori csapatkapitánya mostantól vezetőedzőként bizonyíthat a felnőtt együttesnél.

Fotós: Molnár Péter

Miroszlav Bajin közel egy évtized után köszönt el a debreceni vízilabda csapattól, a helyét pedig mint kiderült, Süveges Máté veszi át a vezetőedzői poszton.

„Amikor először értesültem arról, hogy engem szeretnének a csapat élére, az egyik szemem sírt, a másik nevetett”

– mondta el a Hajdú-bihari Naplónak a DVSE újdonsült trénere. Süveges Máté ezt meg is indokolta: – Miroszlav Bajin nekem egyben volt az edzőm (játszottam a csapatában), a főnököm (szakmai igazgatóként) és a barátom is. Szomorú vagyok, hogy elmegy, de teljes mértékben megértem a döntését. Emellett viszont az is eszembe jutott, hogy óriási kihívás előtt állok, mely megtisztelő, és egyben nagyon örömteli is a számomra.

„Ne legyünk álszentek, sokak álma a sportban, hogy egyszer vezetőedző lehessen.”

Kész tervekkel előre

Fotó: Napló-archív

Bár még csak most nevezték ki, hogy irányítsa az együttest, máris kész tervei vannak a fiatal edzőnek. – Vannak és lesznek is távozók a csapatnál, őket mielőbb pótolnunk kell. Érkezők is lesznek, úgy próbáljuk összerakni az új csapatot, hogy az jövőre is egységes legyen, közösen szeretnénk nagy dolgokat megcsinálni, elérni – mondta el Süveges Máté. A mester arra is kitért, hogy saját magával szemben is megvannak az elvárásai, melyből a legfontosabb, hogy szeretne mindig maximumot nyújtani, ehhez pedig minden adott a klubnál, éppen ezért ő is azon lesz, hogy megvalósítsanak mindent, amit elterveznek. És hogy mik is azok a bizonyos tervek?

„Egyelőre nem szeretnénk vérmesebb álmokat kitűzni, mintsem a bennmaradás az OB I.-ben. Lecsökkentik a bajnoki szezonban a csapatok számát: 16 helyett csak 14 együttes fogja képviseltetni magát az első osztályban, maradunk a realitások talaján”

– mondta el az ambiciózus edző.

Az álmok útján

Végül azért Süveges Máté a kedvünkért csak előrébb tekintett egy kicsit, és azokról a bizonyos vérmesebb álmokról annyit elmondott, hogy reméli azért, ahogy a mondás tartja, evés közben megjön az a bizonyos étvágy majd a gárdánál.

Palánki István

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/suveges-mate-valtja-miroszlav-bajint-a-dvse-kispadjan-5384603/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/miroslav-bajin-elkoszont-suveges-mate-folytatja-a-dvse-elen-5383379/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában