Labdarúgás

2021.05.25. 11:50

Szécsi Márk: Idegőrlő volt a feljutásért vívott hajsza

A DVSC csatára bízik benne, hogy a csapat jövőre sikeres lesz az első osztályban.

Forrás: dvsc.hu

Remek szezont tudhat maga mögött a DVSC támadója, Szécsi Márk, aki a feljutás mellett remek egyéni teljesítményének is örülhet. A 88-as mezszámú, saját nevelésű labdarúgó 14 gólt lőtt és 9 gólpasszt osztott ki a 38 összecsapás során, ráadásul rendkívül fontos találatok fűződnek a nevéhez – írja a dvsc.hu.

Szécsi Márk úgy fogalmazott, amikor az utolsó bajnokijukat lefújták a Szombathelyi Haladás ellen, akkor majdnem sírva fakadt örömében. Nagyon jó érzés volt számára, hogy egy ilyen kemény év után sikerült elérni a szezon elején kitűzött célt. – Fizikálisan és mentálisan is elfáradtunk, volt, hogy kicsúszott a kezünk közül az irányítás, és nem mi álltunk az élen, akkor izgulni kellett, ráadásul az utolsó fordulóban dőlt el a feljutás és a bajnoki cím sorsa, ami szintén idegőrlő volt. Összességében boldog vagyok, hogy a Haladás elleni hazai találkozón közel 7000 néző előtt feltettük az i-re a pontot, és megnyertük a másodosztályt – magyarázta a támadó. Szécsi Márk elmondta, nem tudja, mi okozhatott a szezon közben hullámvölgyeket a csapatnál. Akkor nyilvánvalóan keresték az okokat, de csak az számít, hogy a végére kiegyenesedtek és aranyérmet szereztek. – Minden társaság életében előfordulnak hullámvölgyek, mint ahogy nálunk is, de a gárda erejét és elszántságát bizonyította, hogy sikerült javítanunk – emelte ki.

A támadó hangsúlyozta, a feljutással kapcsolatban veszélyt érzett a szezon során, viszont egy pillanatig nem tudta elképzelni, hogy ne jutnának vissza az első osztályba.

– Az első perctől kezdve, sőt, már egészen a kiesés után mindenkinek az járt a fejében, hogy azonnal vissza kell térnünk, ebből kifolyólag csak és kizárólag a feljutásra koncentráltam – mondta. A saját szerepét illetően úgy fogalmazott, soha nem szokott megelégedni a teljesítményével, és nem szereti értékelni magát. – Ettől függetlenül úgy érzem, a 14 gól és 9 gólpassz jónak számít, szerintem sokat segítettem a csapatnak, de ez egész bajnokságomra az volt jellemző, hogy meccsről meccsre egyre többet nyújtsak. De még egyszer mondom, a feljutás a lényeg, hisz a gárda sikere a legfontosabb – fogalmazott a Loki csatára.

Szécsi Márk a következő idényben erős bajnokságra számít, és nagyon szeretné, ha csapat sikeres szezont futna. – Egyénileg jó lenne, ha a másodosztályú bajnoksághoz hasonlóan gólokkal és gólpasszokkal tudnám segíteni a társakat. Akkor azt gondolom, elégedett lennék – zárta mondandóját a támadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában