kezdik az építkezést

2021.05.18. 11:45

Szabó Péter: a Lokinak már megvannak a kiszemeltjei a folytatáshoz

A futballisták kaptak egy kis pihenőt, de feljebb gőzerővel folyik a munka, hiszen a következő hetekben kell kialakítani a Loki új keretét.

20210503 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Szervezeti változásokat jelentett be a DVSC. képen: Szabó Péter, a DVSC Futball Zrt. elnöke

Fotó: Napló-archív

Egyaránt remek hétvégét zárt a DVSC kézi- és futballcsapata. Kudor Kitti tanítványai ezüstérmesek lettek a Magyar Kupában, míg a labdarúgók a Haladás 4–2-es legyőzésével nemcsak a jövő évi NB I.-es szereplést, hanem a bajnoki címet is bebiztosították. A Hajdú-bihari Napló Szabó Pétert, a DVSC igazgatótanácsának elnökét kérdezte a sikerekről és az előttük álló feladatokról.

– Örömteli és sikeresen napokon vagyunk túl – erősített rá Szabó Péter. – A lányok simán hozták a kupaelődöntőt, a finálé pedig egy ajándék volt számunkra, ahol külön öröm, hogy jól teljesített a csapat a Győr ellen, teljesen megérdemelten szereztük meg az ezüstérmet. Mivel vasárnap a kézi- és a focimeccs gyakorlatilag párhuzamosan zajlott, így a finálét vasárnap a Nagyerdei Stadionból követtem élőképes közvetítésen, boldog voltam a játék és az eredmény miatt is. A futballisták is kitettek magukért, bár a mérkőzésben gyakorlatilag benne volt az egész szezonunk – a magabiztos vezetésünket pillanatok alatt leadtuk, így szenvedni kellett a sikerért –, de meglett a bajnoki cím, amit a kilátogató szépszámú közönségünk is értékelt, ezúttal is köszönjük nekik – mondta az elnök.

A DVSC futballistáinál bekövetkezett tavaly nyári változások idején az új vezetés leszögezte, a Lokinak nem csak szimplán, hanem bajnokként kell azonnal visszakerülnie az élvonalba. A szezon nagy részében első helyen volt a gárda, majd a 27. forduló után visszacsúszott a Vasas mögé, ám az utolsó előtti fordulóban újra élre állt és már nem is engedte ki a kezéből az elsőséget az együttes. Most jön a munka java, hiszen ki kell alakítani a következő szezon játékoskeretét.

A másodosztályú bajnokikon is látszott, hogy vannak problémás posztok a csapaton belül, ezekre a pozíciókra mindenképp fog érkezni új arc.

– Bevállaltuk, hogy bajnokként jutunk fel, és úgy alakult, hogy az utolsó mérkőzéstől függött minden, így mindenkiben volt feszültség a tét miatt – ismerte el Szabó Péter.

„Egyáltalán nem volt mindegy, hogy jövőre melyik osztályban játszik a DVSC sem presztízs, sem szakmai, sem gazdasági okokból.”

– Mi kijelöltünk rövid- és középtávú célokat a működésben, ezzel az arannyal az előbbi már teljesült, de még csak a meccs első tíz percét nyertük meg, rengeteg munka vár ránk. Meg kell becsülni, hogy egyből visszajutott a csapat az élvonalba, hiszen sok együttesnek ez nem sikerül, és akár évekre is az alsóbb osztályokban ragadnak. Természetesen sokáig nem lehet ünnepelni, menni kell tovább, mert ahogy említettem, ez még csak az első lépések egyike volt a terveinkben. A játékosok most kaptak egy kis pihenőt, de a szakmai stáb dolgozik tovább gőzerővel.

A folyamatos építkezés jegyében a következő szezon feladata a bennmaradás bebiztosítása lesz, ehhez ki kell alakítani a megfelelő állományt, amely Tőzsér Dániel sportigazgató hatásköre a Huszti Szabolcs-Toldi Gábor edzőpáros javaslatait figyelembe véve.

– Huszti Szabolcséknak a következő szezonra is érvényes szerződésük van, úgy állapodtunk meg velük, ha feljut a gárda az első osztályba tovább folytatódik a munka. Az NB II. megmutatta, hogy mely posztokon akadnak hiányosságaink, ezeket orvosolni kell. A szakmai koncepciónk változatlan: fiatal, lehetőleg saját nevelésű magyarokra alapozunk, melléjük keresünk olyan idegenlégiósokat, akik valóban segítségére vannak a csapatnak.

„Biztos, hogy lesznek külföldiek a keretben, de minimális létszámmal és csak olyan posztokon, ahová nem tudunk magyar játékost szerződtetni.”

– A kiszemeltjeink már jó ideje megvannak, mivel hosszú a szünet így lesz idő velük egyezkedni. A mostani keretből is már tudjuk, hogy ki az, akire számítunk, és kire nem, de amíg nem volt meg az élvonalbeli tagság, addig csak a feljutásra koncentráltunk, a jelenlegi csapatból sem akartunk senkivel megállapodni. De most itt az idő, remélem meg tudunk egyezni azokkal a lejáró szerződésű játékosokkal, akikkel számolunk a jövőben. Köztük van Dzsudzsák Balázs is, vele is meg kell egyezni. A csapatkapitányunk bizonyított ebben az idényben, a tavaszi szezonban sokszor a hátán vitte a csapatot, amellett egy igazi karakter, bízom benne, hogy maradni fog. Amennyiben lesz konkrét szerződéshosszabbítás vagy új igazolás, ahogy eddig is, azonnal beszámolunk róla – nyilatkozta Szabó Péter.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában