visszatekintő

2021.05.18. 14:01

Sikeres hétvégét zártak a debreceni atléták, megvan a csapatdöntő

Az Oláh Gábor utcai Sportcentrumban rendezték meg a Magyar Csapatbajnokság keleti elődöntőit.

20210516 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló Atlétikai Csapatbajnokság keleti elődöntője az Oláh Gábor utcai Atlétikai Centrumban.

Fotó: Napló-archív

A legnagyobb várakozás debreceni szempontból a 100 méteres női gátfutást előzte meg. Az idén először versenyzett hazai pályán szabadtéren Kozák Luca, aki mellett ott állt a rajtnál állandó ellenfele is, a szintén debreceni Kerekes Gréta. Előbbi győzött, ezúttal 13.20 lett az ideje. – Ahogy vasárnap reggel kinéztem az ablakon, nem volt konkrét célom a csapatbajnokságra – kezdte mosolyogva az olimpiai kvótás Kozák Luca a Hajdú-bihari Naplónak gondolatait. Eső, szél, hideg, valóban minden összejött, ami a negatív oldalát illeti egy sikeres szabadtéri sporteredménynek.

– Kilenc gátig jól futottam, utána megakadtam, teljesen átlagosat futottam, de ez nem is volt csoda, abban a cudar időben, szembe szélben – mondta Luca. A debreceni gátfutó arról is beszélt, hogy egy jó edzésként tekint vissza a hétvégi versenyre, hiszen vasárnap már Gateshed-ben, az Egyesült Királyságban indul egy megmérettetésen a Diamond League versenysorozatban. – Nincs megállás, az olimpiáig még lesz két-három versenyem, de minden erőmmel Tokióra koncentrálok már – fejezte be gondolatait Kozák Luca.

Eredményes hétvége

A debreceni sportolók öt számban is az élen végeztek: Szilágy Réka gerelyhajításban 59 méter 52 centiméterrel, Klekner Hanga Csenge rúdugrásban közel négyméteres eredménnyel (3.90), az olimpiai kvótás Kácser Zita pedig a 3000 méteres akadályfutásban nyert kicsivel több mint 10 és fél perces időeredménnyel (10:34.75). A már említett 100 méteres gátfutás mellett 400 gáton is kettős cívisvárosi siker született. Utóbbiban Koroknai Máté győzött kicsivel több mint 50 másodperces idővel (50.04) testvére, Koroknai Tibor előtt. 5 ezer méteres gyaloglásban Horváth Dániel második helyet szerzett. Kiszel Zsófia 400 gáton, Bányai Netta magasugrásban, Dávid Anna 400 méteres síkfutásban, Hodossy-Takács Sámuel pedig magasugrásban lett harmadik. Összesítésben bronzérmet szerzett a Debreceni Sportcentrum gárdája így az elődöntőben, mely az idén is a Nyíregyházi Sportcentrummal indított közös csapatot a versenysorozatban, a fináléba jutás egy pillanatig sem forgott veszélyben.

„Sztárvendég”

A Gyulai István Atlétikai Stadionban vasárnap feltűnt Kovács „Kokó” István is olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar ökölvívó. Mint kiderült, felesége Kovács-Garami Katalin érdekelt a női 5 ezer méteres futásban, végül negyedik helyen zárt a Budapesti Honvéd futója. – Nagyon büszke vagyok a feleségemre, amikor csak lehet, ott vagyok a versenyein a kisfiúnkkal együtt, hogy buzdítsuk, erőt adjunk neki a versenyzéshez – mondta el Kokó a Hajdú-bihari Naplónak, aki nem olyan rég lett a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó-szövetség főtitkára, egészen pontosan az idén márciusban.

Fotó: Napló-archív

– Örültem, sőt még mondhatom jelen időben, hiszen most is örülök a felkérésnek, a megbízatásnak, mindig is fontos volt számomra az ökölvívás és az is fog maradni. Remélem tudok sok jót tenni a sportágért mind nemzetközi, mind magyar szinten – fogalmazott az egykori sztárbokszoló. Ezen mondata után Kovács „Kokó” István pedig szaladt is tovább, hisz a gyermekének játszani volt kedve, ő pedig kiváló apaként, elnézést kérve, rögtön ment is utána.

Palánki István

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/debreceni-sikerek-esoben-szelben-nagyot-ment-a-kerekes-kozak-duo-5265379/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában