dvsc

2021.05.17. 20:15

„Ritka az ilyen, amikor a lefújás után a döntő mindkét résztvevője önfeledten ünnepel”

Arany Rebeka szerint erőn felül teljesítettek a fináléban, emiatt is joggal voltak boldogok.

Gyõr 20191112 Nõi Kézilabda NB1 bajnoki mérkõzés Gyõr DVSC Arany Rebeka Foto: Dömötör Csaba Nemzeti Sport

Fotó: Nemzeti Sport-archív

Gyakorlatilag kihozta a maximumot a Magyar Kupa-szerepléséből a DVSC Schaeffler együttese. A piros-fehérek előbb a szombati elődöntőben győzték le a Kisvárdát 28–22-re, majd a fináléban nagy csatára késztették a Győrt, a világklasszis zöld-fehérek 29–23 tudták csak felülmúlni a hajdúságiakat. A bravúros hétvégét Arany Rebeka elevenítette fel a Hajdú-bihari Napló olvasóinak.

– Nagyon jól éreztem magam végig, hiszen sok más csapattársammal együtt nekem is ez volt az első Magyar Kupa négyes döntőm – ismertette a 20 esztendős jobbszélső. – A sorsolásnál szerencsénk volt, mert a Kisvárda személyében a legkedvezőbb ellenfelet kaptuk, és ha már így alakult, meg szerettük volna mutatni, hogy igenis jobbak vagyunk, és be tudunk jutni a döntőbe. Szerencsére ez sikerült, a fináléban pedig a Győr ellen már úgy léptünk pályára, hogy csak élvezzük ki minden percét.

„Ritka az ilyen, amikor a lefújás után a döntő mindkét résztvevője önfeledten ünnepel, de most ez történt, ugyanúgy örömtáncot jártunk és mosolyogtunk, mint a győriek.”

A kisalföldiek ellen az volt a célunk, hogy a múltkori bajnoki 20 perc jó játékát kitoljuk 30 vagy 40 percre is. Szerencsére ez sikerült, sőt szerintem erőnkön felül is teljesítettünk. A védekezésünk nagyon jó volt, mind az elődöntőben, mint a döntőben, azért 30 alatt tartani egy BL-győztes Győrt nagy pozitívum – értékelt a junior Európa-bajnok játékos, aki kitért a szombati Ferencváros elleni bajnoki rangadóra is.

Segíthetnek a szurkolók

– A Népligetben is majdnem elkaptuk őket, és szerintem ezzel a játékkal, amit a döntőben és az elődöntőben mutattunk, jó esélyeink lehetnek szombaton. Ebben rengeteget segíthetnek a szurkolóink, akik Veszprémbe is elkísértek minket. Jó volt hallani a hangjukat, ez még nagyobb erőt adott nekünk, és reméljük, ha így halad a járvány elleni küzdelem, a jövőben még többen kijönnek majd a mérkőzéseinkre – nyilatkozta Arany Rebeka.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában