Osztályozó lett a vége

2021.05.23. 18:14

Odalett a biztos vezetés, kikapott a DEAC kézicsapata

Egygólos vereséget szenvedett a DEAC kézilabdacsapata a Békés otthonában, így lecsúszott az osztályozós helyre.

Fotó: deac.hu

Célegyenesbe érkezett a másodosztályú kézilabda-bajnokság. Az már korábban eldőlt, hogy a Kecskemét nyerte az NB I/B-t, ám a kiesés és az osztályozó elkerüléséért még sok csapat küzd, hiszen sűrű a mezőny. A Debreceni Egyetem csapata a hátralévő két mérkőzéséből az egyiket szombaton játszotta a Békés otthonában. A debreceniek azzal a tudattal léphettek pályára, hogy győzelem esetén hatalmas lépést tesznek a biztos bennmaradás felé – olvasható a DEAC honlapján.

Az első félidőben nagyon jó teljesítményt nyújtottak a mieink, végig vezettek hol kettő, hol három góllal. A legutóbbi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is remekül működött a védekezés, de támadásban is jeleskedtek, 87 százalékos volt a lövéshatékonyságuk a hazaiak 50 százalékával szemben.

A cívisvárosiak négygólos fór birtokában kezdhették a második játékrészt. A biztosnak tűnő vezetés a 42. percig meg is maradt, ekkor viszont jött egy rövidzárlat, ami – mint később kiderült – végzetesnek bizonyult. Pillanatok alatt odalett az előny. Előbb egyenlített a Békés, majd az 53. percben a mérkőzés folyamán először átvette a vezetést. Az utolsó tíz percben a DEAC játékosai nagy csatát vívtak a pontszerzésért, aztán kapkodni kezdtek: elrontották a támadásokat és labdákat adtak el. A hazaiak ezt kihasználva 19-18-ra megnyerték a mérkőzést.

Ezzel a vereséggel igen nehéz helyzetbe került a DEAC, hiszen lecsúszott a 8. helyre, ami már osztályozót jelent. Jövő hét szombaton lehet javítani, bár rendkívül nehéz lesz, hiszen az egyetemisták a jó játékerőt képviselő, jelenleg negyedik helyen álló Mezőkövesd otthonában zárnak.

A tények

NB I/B, 22. forduló

Optimum-Solar Békési FKC–DEAC 19-18 (8-12)

Városi Sportcsarnok, Békés. Vezette: Bába, Horváth P.

DEAC: Mándi, Kőrizs – Hornyák Z., Mucza 6, Pethő 2 (1), Pál G. 2, István P. 3, Illés 3 (1), Mórucz, Kathi, Gidai 1, Hornyák B., Péter D., Szolnoki, Zalai 1, Dobos

Kiállítások: 8, ill. 12 perc

Hétméteresek: 7/7, ill. 2/4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában