Fantasztikus siker!

2021.05.07. 14:20

Nagydöntőben szerepeltek a DVSC esport játékosai

Szentgyörgyvölgyi Örs a válogatott keretébe is bekerült.

Forrás: dvsc.hu

A DVSC Esport – grandcasino.hu három játékosa, Szentgyörgyvölgyi Örs, Szirtesi Gábor és Hajdú Viktor a sikeres FIFAe Nations Cup – MLSZ eTrophy selejtezőt követően május 6-án a nagydöntőben szerepeltek. Az ország legjobb 8-8 játékosa került be a döntőbe, XBOX és Playstation konzolon. A hatalmas téttel bíró versenyen a döntőbe jutott két-két játékos kapja azt a megtiszteltetést, hogy a magyar válogatott keretét alkossák – ismertette a dvsc.hu.

Szentgyörgyvölgyi Örs az elmúlt hónapok során bizonyította, hogy az egyik legnagyobb tehetség hazánkban.

Remek teljesítményt nyújtott a FIFAe Club VB selejtezőjén, megnyerte a HUNESZ Masters havi döntőjét és az MLSZ eTrophy selejtezőjét is. Magabiztos játékának köszönhetően a tegnapi eTrophy végső döntője során megnyerte csoportját, majd ezt követően az elődöntőben az MTK Budapest, majd a döntőben az Esport Szombathely esportolói ellen nyert, ezzel hódítva el a végső győzelmet, ami válogatott tagságot jelent a játékos számára. Az egyesület másik két játékosa, Hajdú Viktor rosszabb gólkülönbségének köszönhetően nem jutott az elődöntőbe, míg Szirtesi Gábor a csoportmérkőzések után az elődöntőben vereséget szenvedett. Szentgyörgyvölgyi Örs sikerével a DVSC Esport egyesülete lett az első, amely játékost ad a hivatalos magyar válogatottnak.

A játékos május 7-én a TippmixPro Magyar E-sport Fesztivál verseny döntőjében szerepel a Puskás Ferenc Stadionban.

Mi is ez a FIFAe Nations Cup?

Az eNations Cup a FIFA (Nemzetközi Labdarúgó-szövetség) hivatalos Esport versenye, teljesen tükörképe a valós labdarúgásban ismert Nemzetek Ligája versenysorozatnak. Milyen módon kvalifikálhatja egy ország magát? Minden ország hivatalos labdarúgó szövetsége kiírja a saját selejtezőjét, amely során az indulók között egyaránt megtalálhatóak amatőr és profi versenyzők is. A selejtező végső két-két döntős játékosa alkotja majd az adott ország válogatott csapatát.

FIFAe Nations Cup selejtezője

A világ 60 országának válogatottja vesz részt a selejtezőn, amely során a legjobb 24 ország csapata jut be a Nemzetek Kupája versenyére, amelynek ebben az évben Koppenhága ad otthont augusztus 20. és 22. között.

A tét nem kicsi amellett, hogy az esportolók képviselhetik hazájukat, pénzdíjazásban is részesülnek, ami jelenleg az össznyereményt illetően 500 ezer dollár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában