Vívás

2021.05.30. 21:13

Magyar bajnoki bronzérmes lett a debreceni kadet kardcsapat!

A lányok egy rendkívül kiélezett mérkőzés után állhattak fel a dobogó harmadik fokára.

Forrás: Interfencing DSC

Május 29-én Budapesten, a Vasas csarnokban rendezték a februárról elhalasztott kadet (U17) és junior (U20) kardcsapat országos bajnokságokat, ahol a legjobb 17 év alatti kardvívók csaptak össze. A küzdelem újabb fényes debreceni sikert hozott, az Interfencing Debrecen SC női kardvívói bronzérmet nyertek, a férfiak pedig legjobb vidéki egyesületként az előkelő 6. helyen végeztek.

Szombat reggel az Interfencing Debrecen férfi csapata kezdte meg a versenyt a 16 csapatos bajnokság első fordulójában, és egyetlen vidéki egyesületként bejutott a legjobb nyolc közé.

A Bányay Marcell, Kocsis Márton, Mindák Máté és Sápi Vince alkotta kvartett nagyon közel volt az igazán nagy bravúrhoz, hiszen a korosztályban évek óta mindent megnyerő BVSC-vel vívtak kiélezett mérkőzést, és maradtak alul 45-42-re. A helyosztókon végül egy győzelmet és egy vereséget követően a 6. helyen végeztek. A szintén debreceni Békessy Béla Vívó Klub csapata a 14. lett.

Fotó: Interfencing DSC

Délben a lányok is megkezdték a mérkőzéseiket, és itt is a debreceni csapat végzett legelőrébb a vidéki egyesületek közül. A Budapest Honvéd felett aratott fölényes győzelmet követően (45-32), az elődöntőben szintén a BVSC-től szenvedett vereséget a Horváth Karolina, Kónya Csenge, Tóth Lili és Wladimír Véda alkotta csapat.

Az Újpest elleni bronzmérkőzésen, egy végletekig kiélezett feszült mérkőzésen végül Wladimír látványos találatával 45-44-re győztek a debreceniek.

Kadet országos csapatbajnokság:

Női kard (10 csapat)

1. Vasas, 2. BVSC, 3. Interfencing Debrecen SC (Horváth Karolina, Kónya Csenge, Tóth Lili, Wladimír

Véda)

Férfi Kard (16 csapat)

1. Vasas, 2. BVSC, 3. TFSE, … 6. Interfencing Debrecen SC (A Bányay Marcell, Kocsis Márton, Mindák

Máté, Sápi Vince)

14. Békessy Béla VK (Czill Soma, Dobai Attila, Mező István, Szabados Péter)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában