megnézték a helyszínt

2021.05.04. 22:03

Kosárlabda-aréna lesz a Hódosból

Több nagy nemzetközi tornának is otthont ad Debrecen az idén nyáron.

Fotó: Kiss Annamarie

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség küldöttsége járt Debrecenben kedden délelőtt, hogy az augusztusi U19-es női vb helyszíneit, a Hódos Imre Sportcsarnokot és az Oláh Gábor utcai sportcsarnokot bejárják. A FIBA részéről Gilles Tonoli, sportmenedzser beszélt a Naplónak az eseménnyel kapcsolatban. – Lenyűgözőek a körülmények, amik fogadtak bennünket. Ugyan a Hódos alapból kézilabdára van berendezkedve, de tökéletesen kiszolgálja majd a rendezvényt, ahogyan az Oláh Gábor utcai híres kosárlabda-csarnok is. Nagyon boldogok vagyunk, hogy Debrecen és ez a két létesítmény látja vendégül majd a FIBA rendezvényét – fogalmazott.

 

A nemzetközi szövetséggel együttműködve a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége is tevékenyen részt vesz az esemény lebonyolításában. – Nagyon nagy kosárlabdás aktivitás lesz a cívisvárosban idén nyáron, a vírushelyzetnek is köszönhetően sűrűsödtek be így az események – mondta Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára. – A június 4. és 6. között megrendezendő 3x3-as olimpia selejtező tavaly áprilisra volt tervezve Budapestre, viszont a foci Eb miatt az a helyszín a módosított időpontban már nem állt rendelkezésre, ezért jön majd a Nagytemplom elé. Nagy büszkeség, hogy egymást követő három esztendőre is utánpótlás-világbajnokság rendezési jogát nyerte el Magyarország és Debrecen. Idén augusztusban lesz az U19-es női vb, jövőre U17-női, aztán 2023-ban pedig U19-es férfi vb lesz a hajdú-bihari megyeszékhelyen – hívta fel a figyelmet a szakember.

A debreceni szervezőbizottság elnökeként Becsky István árult el néhány részletet az U19-es női vb-vel kapcsolatban. – A Főnix Csarnok felújítási munkálatai nem lesznek készen augusztusig, de szerencsére jöhetünk a Hódosba, amiért hálásak vagyunk a DVSC kézilabdacsapatának. A kosárlabda szövetség tulajdonában álló parketta borítást tesszük majd itt le, és tőlük kapjuk a palánkokat is. Nagyon bízunk benne, hogy augusztusban olyan lesz a helyzet, hogy közönség előtt rendezhetjük meg a tornát – mondta a szakember.

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában