videókkal

2021.05.15. 16:13

Jókor volt jó helyen: Kurucz lesipuskás gólja döntött '86-ban a Haladás ellen

Összefoglalók a Debrecen és a Szombathely néhány régebbi párharcáról.

Most vasárnap rendezik a labdarúgó Merkantil Bank Liga utolsó, 38. fordulóját, melyben a Loki a Haladást látja vendégül a Nagyerdei Stadion gyepén 18.30-tól. A két feljutást érő helyre a Debrecen mellett a Gyirmót és a Vasas pályázik még, de Huszti Szabolcs és Toldi Gábor csapata kétpontos előnyüknek köszönhetően igen kedvező helyzetben van a mindent eldöntő kör előtt. A véghajrá lehetséges kimeneteleit ebben és ebben a cikkben szedtük össze, de a képlet végül is pofonegyszerű:

ha a DVSC megveri ellenfelét, bajnokként tér vissza az első osztályba, de a feljutás lényegében már egy döntetlennel is biztossá válik, Dzsudzsák Balázsék sorsa tehát a saját kezükben van.

A Loki és a Hali közös múltjában sok fejezet íródott már, és ezek közül szerencsére az MLSZ archív meccsösszefoglalókat gyűjtő YouTube-fiókja is megőrzött néhányat. Hogy egy kicsit hangolódjunk a vasárnap esti derbire, kigyűjtöttük a debreceni pályaválasztással lejátszott NB I.-es találkozókat erről a csatornáról, mellékelve a videók alatti leírásokat. A legrégebbi felvétel már 35 éves is elmúlt.

1986. március 29.: Debrecen–Haladás 1–0

24. forduló. A bajnokság végén a Debrecen 13. lett, míg a Haladás a tizedik helyen végzett. A hazaiak gólját egyébként a csereként beállt Kurucz Ádám lőtte a 77. percben.

1989. szeptember 16.: Debrecen–Haladás 0–0

6. forduló. A Haladás már ekkor kiesőhelyen állt, és nem tudta kiharcolni a bennmaradást. A Debrecen éppen megúszta a kiesést, 14. lett.

1993. szeptember 4.: Debrecen–Haladás 1–0

4. forduló. Négy kör után csak a Debrecen és a Ferencváros állt hibátlan teljesítménnyel.

1995. október 15.: Debrecen–Haladás 3–0

10. forduló. A Haladás az utolsó helyen állt, a DVSC ötödik volt.

1999. november 16.: Debrecen–Haladás 1–1

12. forduló. Meglepetést jelentett a döntetlen, hiszen a Debrecen negyedik volt, a Haladás a 15. helyen állt.

2003. augusztus 1.: Debrecen–Haladás 3–0

2. forduló. Ezúttal is 12 csapat küzdött, 22 fordulót követően felsőházra és alsóházra osztották a mezőnyt. A zárófordulóban három csapat is esélyes volt a bajnoki címre, ebből kettő egymás ellen játszhatott. Az FTC 3-1-re legyőzte a Debrecent, az Újpest pedig 1-1-re zárt az MTK-val, így a Ferencváros lett a bajnok.

A következő szezonra felemelték az élvonal létszámát, így egyenes ágon nem volt kieső.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában