Labdarúgás

2021.05.20. 09:56

Ezüstérmes lett a DEAC női futballcsapata!

Az U19-es együttes a legutóbbi fordulóban az MTK-t győzte le.

Forrás: Égerházi Péter

A kiemelt bajnokságban szereplő DEAC lánycsapata május 19-én legyőzte az MTK Hungáriát, így a hátralévő fordulóktól függetlenül a második helyen zárja az idei sorozatot – tudatta a deac.hu.

Hatalmas volt a tét a debreceniek számára, ugyanis egy győzelemmel a fővárosiakat kiejthették volna a második helyért folyó versenyfutásból, ha pedig az Astra pontokat veszít, az ezüstérem is a DEAC nyakába kerül.

Az ilyen meccsekre szokták mondani, hogy mindegy milyen játékkal, csak legyen meg a három pont. Az MTK az első perctől kezdve támadólag lépett fel, többet birtokolták a labdát, mint a cívisvárosiak. A fővárosiak pontos átadásokból építkeztek, de a vendégek védelme tökéletesen működött a kritikus helyzetekben, így igazán komoly helyzetet nem tudtak kialakítani a debreceni kapu előtt. A 28. percben a DEAC sokkolta ellenfelét: Pintér Petra lépett ki a védők gyűrűjéből, menetrendszerűen érkezett is a pontos indítás, a támadó pedig higgadtan átemelte a kapus fölött a labdát. A hazaiak mindent megpróbáltak, hogy fordítsanak, de a vendégek hatalmas szívvel és akarattal küzdöttek, ennek köszönhetően pedig megőrizték az előnyt a mérkőzés végéig.

A párhuzamosan zajló mérkőzésen a közvetlen rivális Astra döntetlenre végzett a Kelennel, így az U19-es DEAC a 2020-21-es kiemelt bajnokság ezüstérmese lett.

Leány U19 Kiemelt csoport, 14. forduló

MTK Hungária FC–DLA-DEAC 0–1 (0–1)

DLA-DEAC: Kovács K. – Jónis (Nagy M., a szünetben), Kota, Pintér, Urbán, Hardon (Vén, 72.), Jakus (Komlós, 55.), Kengye, Pap A., Rák, Kiss B.

Edző: Krascsenics Csilla

Gólszerző: Pintér (28.)

Krascsenics Csilla: Az igazat megvallva, ma jobb volt ellenfelünk, viszont mi jobban akartuk a győzelmet, s végül ennek köszönhetően elhoztuk a három pontot. Az MTK birtokolta többet a labdát, próbáltak ránk nyomást gyakorolni, de az utolsó passzoknál rendre megakasztottuk a támadásaikat, valamint átlövési kísérleteiket is sikerült meghiúsítanunk. Nem ez volt életünk meccse, de a cél szentesíti az eszközt, a legfontosabb, hogy egy szép góllal bezsebeltük a három pontot. Mivel riválisunk, az Astra csak egy pontot szerzett, így már biztos, hogy a második helyen zárjuk az idei bajnokságot. Gratulálok a csapatnak, büszke vagyok a lányokra!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában