borzasztóan nagy a tét

2021.05.09. 08:21

DVSC: nincs mese, nyerni kell!

A Debreceni VSC Szentlőrincre látogat a Merkantil Bank Liga 37., utolsó előtti fordulójában.

DVSC-Kaposvár Merkantil Bank Liga 28. forduló 2-0

Fotó: Napló-archív

A Baranya megyei gárda 41 ponttal a 14. helyen áll jelenleg. Azt lehet mondani, hogy az ő szezonjuk érdemi része már véget ért, hiszen a bennmaradást már kiharcolták, ennél sokkal előrébb viszont már aligha juthatnak a tabellán.

Sokan talán azt gondolták az idény elején, hogy a Loki ilyenkor már rég az NB I.-re készülődik majd, és az utolsó fordulókban már felhőtlenül léphet pályára. Ehhez képest a vasárnap 17 órától kezdődő összecsapáson élet-halál kérdése a ­DVSC-nek a győzelem.

Lépéselőnyben a Vasas

A Vasas vezeti jelenleg a bajnokságot 76 ponttal, a vasutasgárda a második 74-gyel és a Gyirmót a harmadik 72-vel. Természetesen az angyalföldiek várják a legjobb pozícióban a hétvégi meccs­napot, hiszen ha Nyíregyházán nyernek, akkor biztos, hogy a következő idényben ismét az NB I.-ben szerepelhetnek majd. Egy esetleges pontvesztés esetén sem kell pánikba esnie a fővárosi gárdának, hiszen legrosszabb esetben is a második helyről várhatják majd az utolsó fordulót.

A Lokinak – ahogy már említettük – csak a győzelem az elfogadható eredmény Szentlőrincen, mert a három pont megszerzésével biztosan marad az első két hely valamelyikén, és akkor a hajdúságiaknak teljes mértékben a saját kezükben lenne a sorsuk a Haladás elleni hazai szezonzáró előtt.

Amennyiben viszont botlana a Huszti–Toldi páros által irányított együttes, akkor esélyt adnának az őket üldöző Gyirmótnak az előzésre. A győri együttes a kiesés elől menekülő és utolsó hajszálba kapaszkodó Kazincbarcika vendégeként lép majd pályára. Természetesen nincs előre lefutott találkozó, de amíg a Gyirmót az előző hét bajnokijából hatot megnyert, addig a Borsod megyeiek egyet sem.

Bárány nélkül

Az biztos, hogy a stábnak ezúttal eltiltás miatt nem áll majd rendelkezésére Bárány Donát – aki 15 góljával eddig a legeredményesebb Loki-játékos –, hiszen kigyűlt az öt sárga lapja. A piros-fehérekre tehát egy mindenféle tehertől mentes ellenfél vár, akiknél kérdés, hogy már a félig a nyaralásra gondolnak, vagy még a végén csak azért is meg akarják mutatni magukat. Dzsudzsákék számára természetesen az lenne a legjobb forgatókönyv, ha begyűjtenék a három pontot, a Gyirmót pedig botlana Kazincbarcikán, mert akkor már most vasárnap este visszajuthatna az NB I.-be a DVSC.

Bakos Attila

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/a-hetvegen-visszajuthat-a-debrecen-az-nb-i-be-5236426/

Borítókép: Szécsi Márk (balra) és Dzsudzsák Balázs szállítja a gólokat és gólpasszokat mostanában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában