Futsal

2021.05.08. 15:14

Bronzéremért küzdhetnek a DEAC-osok

A Debreceni Egyetem alakulata sokat profitálhat Szentes-Bíró Tamás és Thiago visszatéréséből.

Forrás: DEAC

A Berettyóújfalu péntek este 2-1-es győzelmet aratott a Veszprém ellen, és ebből a DEAC férfi futsalosai is profitáltak, hiszen biztossá vált, hogy a felsőház után megküzdhetnek a bronzéremért. Elek Gergő tanítványai hétfő este Kecskeméten vendégeskednek, ahol egy diadallal a pályaelőnyt pipálhatják ki – írja a deac.hu. Ellenfelüknek huszáros hajrát kell bemutatnia ahhoz, hogy a harmadik helyért zajló párharc másik főszereplője legyen, ugyanis jelenleg csak két egységgel rendelkezik, így a rájátszás zárásáig a cívisvárosiakat és a veszprémieket is két vállra kellene fektetnie.

– Hazai környezetben már kétszer legyőztük őket (4-0-ra és 7-4-re – a szerk.), örömteli lenne, ha ez idegenben is összejönne – kezdte a beszélgetést Szabó Ábel. – A DESOK-ban decemberben és néhány hete is agresszív letámadással zavartuk meg a támadásépítéseiket, ilyen mentalitással lehet keresnivalónk hétfőn is. A kecskemétiek nemrég pontot szereztek az Újfalu csarnokában, ebből is kiderül, hogy nem lehet lebecsülni őket.

„Ellenfelünknél a légiósok meghatározó szerepet töltenek be, ám mellettük a magyar mag szintén jó játékerőt képvisel.”

Szentes-Bíró Tamás és Thiago személyében két kulcsemberünk is visszatér az eltiltás után, ami szintén bizakodásra adhat okot. Szenti csapatkapitányként összefogja a gárdát, míg Thiagót a mostani NB I-es mezőny egyik legkiemelkedőbb légiósának tartom – hangsúlyozta fiatal debreceni tehetség, aki elmondta, a sérült Rácz Zsoltot leszámítva mindenkire számíthat a vezetőedző.

Fotó: DEAC

A DEAC hétfőn fordulatos megyei rangadót vívott a berettyóújfaluiakkal. Berecz második gólja után 3-3-ra módosult az állás, és ekkor a debreceni szimpatizánsok közül sokan talán elkönyvelték a pontszerzést. Sajnos Sid másképp gondolta ezt, és az utolsó percben kikaparta a gesztenyét a vetélytársunknak (3-4). – Úgy érzem, a döntetlen reálisabb végeredmény lett volna. Talán a nagyobb rutin döntött a berettyóújfaluiak javára, emellett a lélektanilag fontos pillanatokból rendre jobban jöttek ki. Sajnos a kapufa sem segített nekünk, bízom benne, hogy a folytatásban ez másképp lesz – fogalmazott a 21 éves játékos.

Fotó: DEAC

A DEAC-nál a szakmai stáb bátran nyúl a saját nevelésű fiatalokhoz, akik rendre meghálálják a bizalmat. Szabó Ábel az előző fordulóban kezdőként jutott szóhoz, és egyáltalán nem volt megszeppenve a klasszisokkal teletűzdelt MVFC ellen. – Sok időt töltöttem a pályán, próbáltam élni a játéklehetőséggel. Igyekeztem maximálisan koncentrálni, bár nyilván becsúsztak hibák, amikből tanulnom kell. Tisztában vagyok vele, hogy nem számítok még kész játékosnak, rengeteget kell ezért dolgoznom. A mesternek és a csapattársaimnak hálás lehetek, ugyanis eddig is sok segítséget kaptam tőlük – zárta mondandóját Szabó Ábel.

Férfi futsal NB I felsőház 9. forduló

SG Kecskemét Futsal-DEAC

2021. 05. 10. (hétfő) 19:00, Messzi István Sportcsarnok

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában