Labdarúgás

2021.05.18. 15:00

Baráth Péter: nem az ikszre akartunk játszani

Baráth Péter örül a két góljának, de számára az a legfontosabb, hogy győzött és ezzel bajnok lett a Loki.

20210515 Debrecen fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló DVSC - SZOMBATHELYI HALADÁS férfi NBIII labdarúgó mérkőzés. képen: BARÁTH PÉTER #77 PREDRAG BOSNJAK #35

Fotó: Napló-archív

A Debreceni VSC 4–2-es győzelmet aratott a Szombathelyi Haladás felett vasárnap délután a Nagyerdei Stadionban, ezzel eldőlt, hogy bajnokként jutott fel az NB I.-be. A találkozó első és utolsó gólját is Baráth Péter szerezte, így öt találattal zárta a szezont. A fiatal középpályás értékelte a Naplónak mérkőzést és az idényt.

– Tudtuk, hogy milyen ­sansz van a kezünkben, hogy egy döntetlen is elég lett volna a feljutáshoz, de nem akartunk ikszre játszani. Mindenképpen a bajnoki címet szerettük volna megszerezni, ezért így is mentünk ki a pályára, hogy csak a győzelem lebegett a szemünk előtt. Nagyon örülök, hogy két gólt is szereztem, de most az volt a legfontosabb, hogy nyerjünk, és ez csapatként sikerült is – mondta Baráth, aki azt is elárulta, hogy megbirkóztak a rájuk nehezedő nyomással. – Ahogy láttam a többieken és magamon is, minimálisan feszültebbek voltunk, mint általában egy meccs előtt, viszont amint kiléptünk a pályára, ez el is tűnt.

Az ifjú labdarúgó az utóbbi 1-2 találkozón a szokásosnál támadóbb szerepkörben kapott lehetőséget, viszont elmondása alapján nem teljesen új neki ez a pozíció. – Az utánpótlásban és a válogatottban is játszottam „tízest”, ezért nem volt ismeretlen ez a poszt. Mivel itt más a feladat, ezért voltak még hiányosságaim, de igyekszem ezeket javítani – mondta.

Túlságosan megnyugodtak

A bajnoki start előtt a DVSC játékosai és a vezetősége is azt hangoztatták, hogy nagyon nehéz idény vár a gárdára – ez a jóslat tökéletesen be is igazolódott. Ettől függetlenül a szurkolók bíztak benne, hogy az utolsó találkozókat már nyugodtan, leendő első osztályú csapatként játsszák a kedvencek. – Tudtuk, hogy kemény lesz, de főleg abban az időszakban, amikor nagyobb előnyt alakítottunk ki, talán túlságosan megnyugodtunk. Így aztán jöttek olyan eredmények, amiknek nem szabadott volna, és ezzel visszahoztuk a vetélytársakat a versenybe. Nehéz idény volt, de nem gondoltam volna, hogy ennyire kiélezett lesz majd a vége – árulta el.

A Loki középpályása 22 mérkőzésen lépett pályára a Merkantil Bank Ligában, 15-ször kezdett, és 7-szer csereként állt be. – Még az előző idényből volt egy sérülésem, és már ment a bajnokság, amikorra 100 százalékosan egészséges lettem. Úgy gondolom, jól szálltam vissza, gólokat is tudtam lőni, viszont azt követően jött egy kis megtorpanás. Éreztem magamon, hogy nem úgy ment a játék, ahogy azt szerettem volna, akkoriban a csapatnak sem volt könnyű dolga, mert sokan lettek betegek. A szezon végére már kezdtem visszarázódni, és jobban ment a játék. Összességében nem volt rossz, de lehet, hogy nem ez volt az eddigi legjobb idényem – fogalmazott.

Egy kis pihenés

Baráth Péter elárulta, hogy két hét teljes pihenő vár az együttesre, aztán először otthon mindenki elkezdi a munkát, később pedig indul a felkészülés az NB I.-es szezonra. – Elsőként azt gondolom, hogy a bennmaradást tűzhetjük ki, mindenképpen el akarjuk kerülni a kiesést, nagyon bízom benne, hogy ezzel nem is lesz probléma. Hosszabb távon pedig szeretnénk majd egyre magasabb célokért küzdeni – mondta.

A DVSC hétfőn a honlapján bejelentette, hogy Kinyik Ákos lejáró szerződését nem hosszabbítják meg, így a védő szabadon igazolhatóként távozik a csapattól.

Bakos Attila

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/nemcsak-visszajutott-az-nb-i-be-de-bajnok-is-lett-a-loki-5266174/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/dzsudzsak-balazs-szerint-a-loki-megtett-mindent-amit-vallalt-5267626/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/a-bajnoki-cim-es-ami-mogotte-van-5268100/

https://haon.hu/sport/helyi-sport/szabo-peter-a-lokinak-mar-megvannak-a-kiszemeltjei-a-folytatashoz-5271415/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában