Labdarúgás

2021.04.07. 18:48

Vereséget szenvedett a Loki, Kusnyírt kiállították

A debreceni gárda még emberhátrányban is fölényben futballozott, de a Dorog lőtte a gólokat. Miután a Vasas nyert 1-0-ra a DEAC ellen, egy pontra csökkent a DVSC előnye a tabellán.

20210407 Dorog Debrecen DVSC labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila

Fotó: Nemzeti Sport / Török Attila

A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában a Debreceni VSC a Dorogi FC vendégeként lépett pályára. A dorogi stadion felújítása miatt Tatabányán rendezték meg a szerda délután 16 óra 30 perctől kezdődő mérkőzést. A Huszti-Toldi páros alaposan átformálta csapatát, hat helyen is változott a kezdő a vasárnapi meccshez képest.

A Loki nagy lendülettel kezdte az összecsapást, az első tíz percben több lehetőséget is kialakítottak a vendégek. A hazaiak legfeljebb a saját térfelükön tudták megtartani a labdát, ahogy átlépték a felező vonalat, a debreceniek rendre labdát szereztek. Amikor már egyre fojtogatóbb volt a nyomás a dorogiakon, akkor a 38. percben egy ártatlannak tűnő eset után Káprály Mihály játékvezető felmutatta Kusnyírnak a második sárga lapját, ezzel megfogyatkozott a DVSC. A szünetig Bényei húzódott ki a jobbhátvéd pozícióba, és a mérkőzés tempója valamennyire lelassult, de a Loki fölénye megmaradt.

Fotó: Nemzeti Sport / Török Attila

A szünetben alaposan átvariálta a csapatot a hajdúságiak stábja, hiszen hármat is cseréltek. A pihenőt követően a játék képén nem nagyon látszódott, hogy emberelőnyben lennének a dorogiak. Talán nem tudott akkora nyomást helyezni a cívisvárosi csapat az ellenfelére, mint az első félórában, viszont a fölényük megmaradt. Ehhez képest a 71. percben a csereként beállt Szedlár húzott el a balszélen, középre lőtt labdáját pedig a jól érkező Kanalos lőtte a bal alsó sarokba. 1–0. A kapott gólt követően Varga helyére rögtön beállt Dzsudzsák.

Tíz minutummal a vége előtt Zuigéber vezethette a labdát egy az egyben a vendég kapura, de Gróf eszén nem tudott túljárni. Az utolsó 10 percben nagy erőket mozgósított a Loki az egyenlítés érdekében, Tischler centikkel fejelt csak mellé Dzsudzsák beadását követően. A hatperces hosszabbítás során már mindent egy lapra feltéve támadott a Loki, így viszont a Dorog több kontratámadást is vezethetett, az utolsót Szerencsi gólra is váltotta, úgyhogy 2–0-s hazai győzelem lett a vége.

Bakos Attila

A tények

Merkantil Bank Liga, 31. forduló

Dorogi FC–Debreceni VSC 2–0 (0–0)

Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Káprály Mihály (Baghy Csaba, Kovács Gábor).

Dorog: Borsos – Kárász, Berkó, Belényesi, Papp M. – Rjasko – Zuigéber (Nyíri 81.), Nagyházi (Lénárt 64.), Kanalos (Szerencsi 81.), Girsik (Szedlár 64.) – Beliczky (Csillag 53.). Vezetőedző: Fenyvesi László.

DVSC: Gróf – Kusnyir, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Varga J. (Dzsudzsák 72.), Haris (Bévárdi 46.) – Ugrai (Tischler 80.), Bényei, Sós (Bódi 46.) – Bárány (Szécsi M. 46.). Vezetőedző: Toldi Gábor.

Gólszerzők: Kanalos (71.), Szerencsi (90+6.)

Sárga lap: Berkó (40.), Nyíri (90+1.) illetve Kusnyír (25., 38.), Kinyik (39.), Pávkovics (45+1.)

Kiállítás: Kusnyír (38.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában