Labdarúgás

2021.04.26. 13:08

Pozitív szemlélettel tekintenek a jövőbe a DEAC-nál

Az első idegenbeli pont megszerzése után jöhet három hazai?

DEAC-Ajka NBII. 33. forduló

Fotó: Napló-archív

A Szentlőrinc otthonában vasárnap a DEAC NB II.-es labdarúgócsapata megszerezte első idegenbeli pontjait a szezonban, mivel 0–0-t játszott a két együttes – üröm az örömben, hogy április vége felé járunk, a bajnokság pedig 2020. augusztus 2-án kezdődött a számukra. – Sok szó esett arról, hogy egy gárda nem játszhat végig egy teljes szezont anélkül, hogy idegenben egyetlen pontot sem szerez. Megküzdöttünk érte, sikerült – fogalmazott Sándor Tamás, a DEAC vezetőedzője a Hajdú-bihari Naplónak. A tréner azt is hozzátette, örülnek ugyan a hétvégi pontszerzésnek, de gyenge színvonalú mérkőzést játszottak, mindkét csapat a másik hibájára várt. Nem sok idő maradt a gondolkodásra, elemzésekre, hiszen szerdán hétközi fordulót rendeznek a Merkantil Bank Ligában, a debreceniek pedig a Kaposvárt látják vendégül a Dóczy József utcai Sportcampuson 17 órai kezdettel.

– Nem sokszor fogalmazhattam így, mióta vezetőedző vagyok a Debreceni Egyetem alakulatánál, de most talán mi leszünk az összecsapás esélyesei – gondolt előre Sándor Tamás. A mester azt is elmondta, hogy vannak terveik, de előfordulhat, hogy az élet fölülír egy-két dolgot. – Ha csak a szerdai mérkőzésre gondolok: Nagy Zoltán öt sárga lapja miatt nem játszhat, Nagy Krisztián és Spitzmüller István sérüléssel bajlódik, és van olyan labdarúgónk is, akinél még várni a koronavírusteszt eredményére – mondta el a vezetőedző.

Esélyek

Amikor novemberben a Kaposvári Rákóczi otthonában találkozott a két gárda, akkor 2–1-re győztek a hazaiak egy 94. percben szerzett góllal. A hajdúsági együttes találatát pedig épp a vasárnap megsérülő Nagy Krisztián szerezte. Izgalmas, akciódús mérkőzés volt az, melyből akkor a Somogy megyeiek kerültek ki győztesen, amit talán Nikitscher kiállításának (66. perc) is köszönhettek. A zöld-fehérek a kiesés elől menekülnének, hiszen jelenleg a 18. helyen állnak, mely már a kieső zónához tartozik, legutóbb Ajkán szenvedtek 3–1-es vereséget.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában