kézilabda

2021.04.11. 17:01

Óriási fordítással a legjobb négy között a Loki! – fotókkal

Vámos Petráék bedarálták a végére teljesen szétesett siófokiakat.

Fotó: Kovács Péter

A kupaszabályok miatt csak egy győzelemmel léphetett a legjobb négy közé a Magyar Kupában a DVSC Schaeffler együttese. Sokáig úgy tűnt, nem jön össze a bravúr, ám a hazaiak megalkuvást nem tűrő játéka végül meghozta a gyümölcsét.

Az első játékrészben testvérharc alakult ki a kapuban: a hazaiban Csapó Kyra, míg a siófokiban húga, Csapó Kincső igyekezett útját állni a lövéseknek.

Rosszul kezdett a DVSC, a vendégek pedig könyörtelenül kihasználták ezek a hibákat – Kudor Kittinek már a 9. percben időt kellett kérnie. Szerencsére elmozdult a Loki a holtpontról, kezdett összeállni a piros-fehérek támadójátéka, egy gólra fel is kapaszkodtak Kovács Annáék.

A legutóbbi meccseken a jó védekezésre alapozta a játékát a Debrecen, ezzel most akadtak problémák, leginkább a betörésekkel gyűlt meg a baja a falnak. Két-három gólon billegett a különbség, a hazaiakat támadásban Kovács vitte a vállán, a válogatott jobbátlövő védekezésben is jeleskedett, több siófoki átadást is levadászott.

A 22. percben Hornyák Dóra már a második két perces kiállítását kapta, így védekezésben még nehezebbé vált a hazaiak helyzete. Újra megtorpant a Loki, a közel kilenc perces hajdúsági gólcsend után végül 16–10-es siófoki vezetésnél vonultak pihenőre a csapatok.

A nem túl jó napot kifogó Csapó Kyrát a német válogatott Ann-Cathrin Giegerich váltotta a kapuban. A mérkőzés képe viszont eleinte nem változott, a Siófok a maga „komótos” tempójában kézben tartotta a mérkőzést. Egyre jobban sürgette az idő a hazaiakat, a kapkodás pedig hibákat szült, ez pedig tökéletesen elég volt ahhoz, hogy a vendégek biztonságos távolságot tartsanak a Debrecentől. A hajdúságiak dicséretére váljék, hogy egy percre sem adták fel, és Hornyák hetese után szívós munkával ledolgozták a hátrányukat. (52. perc, 24–24.)

Teljesen szétesett a Siófok, Deszpotovics gólja után már a hármas(!) emberelőnybe került Debrecen vezetett. Az utolsó öt percre három gólos piros-fehér előnynél fordultak a csapatok, a döntetlen a siófoknak kedvezett volna, így egy gólt mindenképpen meg kellett tartania a forból a DVSC-nek. Ám szerencsére még növelte is a különbséget a Loki, így végül a remek hozzáállásának köszönhetően teljesen megérdemelten, 31–27-re győzött, és ezzel bejutott a legjobb négy közé a debreceni csapat.

MSZ

A tények

Magyar Kupa, negyeddöntő

DVSC SCHAEFFLER – SIÓFOK KC 31–27 (10–16)

Debrecen, zárt kapuk mögött. Vezette: Őri, Pozdena

DVSC: Csapó Kyra – Arany 1, KOVÁCS ANNA 6 (2), TÓVIZI 3, HORNYÁK D. 5 (1), VÁMOS P. 6, Petrus. Csere: GIEGERICH (kapus), DESZPOTOVICS 6, VANTARA-KELEMEN 3, Bordás 1, Csernyánszki, Karsten. Edző: Kudor Kitti

SIÓFOK: CSAPÓ KINCSŐ – Böhme, KISS N. 6, NIOMBLA 7 (4), JEZIC 6, TOMORI 5, Hársfalvi 1. Csere: Szikora (kapus), Juhász F., Mazák-Németh, Such, Aoustin 2. Edző: Zdravko Zovko

Kiállítások: 8, ill 8 perc

Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4

Mesterszemmel

Kudor Kitti: Az első félidőben nagyon jól játszott a Siófok, nem sikerült megvalósítani, amit elterveztünk. A szünetben próbáltam nyugtatni a csapatot, mondtam, hogy van még harminc perc. Megpróbáltunk változtatni a folytatásra, s ez sikerült, amit pedig a hajrában produkált a csapat, arra nagyon büszke vagyok! Anca Giegerich kapusteljesítménye pedig fantasztikus volt, emellett nagyon sok jó egyéni teljesítményt láttam a második félidőben, ami korábban hiányzott!

Zdravko Zovko: Az első félidőben remekül kézilabdáztunk, de sajnos a hajrára elfogyott az erőnk. A Debrecen felőrölt minket a hajrában, kevés emberünk volt, így megérdemelt a hazaiak továbbjutása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában