bajnoki összecsapás

2021.04.17. 12:38

Modern, innovatív és magyar – ez a teqball

Bajnoki fordulót rendezett a sportág szakszövetsége és a város sport egyesülete.

Teqball NBII. Országos bajnokság Hajdúszoboszlón

Fotó: Kovács Péter

Harminckét egyéni és tizenkét páros részvételével a fürdővárosban indult el az idei OB II.-es, négyfordulós teqball bajnokság szombaton. A debreceni gyökerekkel is rendelkező fiatal sportág leginkább az asztaliteniszhez hasonló, csakhogy itt nem ütővel, hanem a kezet és a kart leszámítva lényegében bármelyik testrésszel lehet a futball labdát meghatározott szabályok szerint továbbítani úgy, hogy az az ellenfél térfelén pattanjon a hajlított teqball asztalon. A bajnokság tétje: a négy forduló végén a legtöbb pontot gyűjtött egyéni és páros feljut a profi ligába, azaz az OB I.-be.

Térjünk azonban vissza az eseménynek helyet adó Városi Sportházba, ahol az egymástól kellő távolságban elhelyezett négy teqball asztalnál, illetve azok körül már fél nyolckor javában melegítettek a versenyzők, majd a megnyitót követően elkezdődtek a labdacsaták; a vírusjárvány megszorítása miatt természetesen közönség nélkül.

Letették az alapokat

– Egy évvel ezelőtt a szabadtéren rendeztük meg az első teqball versenyünket azzal a céllal, hogy ismertebb, elfogadottabb legyen a sportág, és minél több embernek adjon lehetőséget a testmozgásra. Akkor kezdtük el annak az egyesületnek az építését, ami a régión belül vezető szerepet tud majd betölteni. Az alapokat letettük, a mai verseny pedig egy fontos állomásunk – fogalmazott köszöntőjében Marosi György Csongor, a Hajdúszoboszló Sport Egyesület elnöke. Őt Czeglédi Gyula polgármester követte, aki a teqballt modernnek, innovatívnak és magyarnak nevezte, aminek űzésére Hajdúszoboszló méltó hely. – Bízom benne, hogy a teqball hamarosan olimpiai sportág lesz – fejezte be gondolatait a városvezető.

Janó Márk, a Magyar Teqball Szövetség napokban kinevezett elnöke, valamint alelnöke, Veres Péter a versenyen megjelent sportolókat példaként állította a társadalom elé, hiszen ők a járványhelyzet idején is sportolnak. Hangsúlyozták, azon dolgoznak, hogy a teqball ne csak az ország északkeleti részén, hanem máshol is ismertebb szabadidős tevékenység legyen.

Kovács Zsolt

Eredmények:

Egyéniek:

1. Bene Zsombor (Budapest Infinity Teqball)

2. Taskó András (Balassagyarmat, Balassagyarmati Sport Club)

3. Borbély Patrik (Tokaj, Tokaji Futball Club)

Páros:

1. Dombai Gergő, Farkas Márió (Budapest, Phonix Teqball Akadémia

2. Borbély Patrik, Levik Boldizsár (Tokaj, Tokaji Futball Club)

3. Toronyi Ádám, Szántó Gergő (Balassagyarmat, Balassagyarmati Sport Club)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában