Labdarúgás

2021.04.24. 10:31

Huszti Szabolcs szerint nem kérdéses a DVSC győzelme

A szakember jobban szeret inkább a Loki játékával foglalkozni, mint a riválisokéval.

Szeged-DVSC NBII. 25. forduló

Fotó: Napló-archív

A Merkantil Bank Liga 34. fordulójában a Debreceni VSC a Kolorcity Kazincbarcika SC-t fogadja vasárnap délután 17 órától a Nagyerdei Stadionban. A Loki jelenleg a második helyen áll a tabellán, egy ponttal lemaradva a listavezető Vasastól. A borsodi gárda viszont a táblázat másik végén foglal helyet a 19. pozíció­ban, kettő egységgel követik a már bennmaradó helyen tanyázó Siófokot.

Más okokból, de mind a két együttesnek életbevágóan fontos minden lehetséges pont begyűjtése.

A találkozó előtt a DVSC edzője Huszti Szabolcs és játékosa, Bárány Donát beszélt a Naplónak. – Egyik ránk váró összecsapás sem lesz egyszerű, biztos vagyok benne, hogy kellően koncentrálnunk kell a ránk váró mérkőzésen is. Már csak azért is, mert örülök, hogy nyertünk Győrben, de magunknak nehezítettük meg azt a bajnokit, és ezt jó lenne ezúttal elkerülni. Én szeretek meccsről meccsre gondolkozni, meg vagyok győződve arról, hogy nyerni fogunk a Kazincbarcika ellen, főleg itthon, nem is lehet kérdés. Megmondom őszintén, hogy nem szeretek az ellenféllel foglalkozni, nekünk saját magunkra kell figyelnünk. Mint ahogy utaltam már rá,

„sokszor mi vagyunk saját magunk legnagyobb ellensége, ezért kellenek a tiszta fejek és a koncentráltság, akkor nem lehet probléma”

– fogalmazott a szakember, aki február óta Toldi Gáborral közösen irányítja a DVSC-t.

Huszti Szabolcs | Fotó: Napló-archív

A vasutasok novemberben a kazincbarcikai bajnokin 3–0-ra győztek a mostani ellenfelükkel szemben, az akkori sikerhez Bárány Donát is hozzájárult egy góllal. – Minden találkozó nehéz, én mindig így állok a meccsekhez. Az elején nagyon fontos lesz, hogy domináljunk és minél hamarabb szerezzük meg a vezetést, mert általában utána könnyebb, szerintem ez lesz a siker kulcsa. Azt gondolom, hogy nem feltétlenül lesz nehezebb a kiesés ellen menekülő ellenfelekkel szemben, mintha középmezőnybeli csapatokkal játszanánk, mert helyezéstől függetlenül mindenki mindent megtesz azért, hogy legyőzzön minket. Nyilvánvalóan nagyon szeretnék ezúttal is betalálni, de az az elsődleges és legfontosabb, hogy nyerjünk és szépen haladjunk a feljutás felé – hangsúlyozta a támadó.

A Debreceni VSC–Kolorcity Kazincbarcika SC mérkőzést vasárnap 17 órától a Debrecen Televízió és a DTV You­Tube-csatornája élőben közvetíti majd.

Bakos Attila

Már közel a visszatérés

Pénteken délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy amint Magyarország eléri a 4 millió beoltottat, akkor a sport­események látogathatóak lesznek azok számára, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. A DVSC futballcsapatának vezetősége örömmel fogadta a hírt, hogy valószínűleg a jövő héten vasárnap 14 óra 30 perctől kezdődő DVSC–Csákvár NB II.-es mérkőzésen már közönség is jelen lehet. Arról még, hogy milyen formában, nincs pontos információ, de amint a Magyar Labdarúgó-szövetség ismertetni fogja a feltételeket, a DVSC azonnal tájékoztatja a szurkolókat.

Borítókép: Bárány Donát mindig szeretne gólt szerezni, de neki is a csapat sikere az első

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában