röplabda

2021.04.15. 07:04

Hiába kezdett jól a DEAC, nem jött össze a pontszerzés

A Debreceni Egyetem csapata vereséget szenvedett szezonbeli utolsó hazai meccsén.

Fotó: Derencsényi István / deac.hu

A DEAC férfi röpisei a Dunaújvárost fogadták szerda este a DESOK-ban. Mindkét oldalon akadtak hiányzók, Fodor Antal vezetőedző például Csizmadia Jánost és Ádám Andrást sem tudta bevetni, míg a Fejér megyeieknél ketten is elkapták a koronavírust. A két gárda korábban már háromszor találkozott egymással a mostani idényben, és mindig a vendégségben szereplő egylet diadalmaskodott, ez a széria most sem szakadt meg – mutat rá a deac.hu.

Tomanóczy Bálint zárta le a mérkőzés első támadását, kicsit később pedig Hubicska is megszerezte az első pontját (2:3). Fazekas Balázs megoldásával először volt a Debrecennél az előny (6:5). Egyre jobban összeállt a hazaiak játéka, 12:7-nél időt kért az újvárosi edző, Tomanóczy Tibor nagyobb lelkesedést kért a fiaitól. Egy akción belül háromszor is Magyar Tamásra jött ki a figura, aki végül lezárta a labdamenetet (14:9). Fazekas sistergős bombáját nem lehetett hatástalanítani, ezzel négyre nőtt a debreceni fór (19:15). Egyre hatékonyabbá váltak a DEAC blokkjai, így közeledtek az első szett megnyeréséhez. Végül Hubicska tette fel az i-re a pontot.

A második játékrész eleje kiegyenlített küzdelmet tartogatott, Kiss Imre lecsapása után 4:3 szerepelt az eredményjelzőn. Az újvárosiakban főleg Bohnicsek Szilveszter tartotta a lelket (10:10). Egyre többször sáncolták le az egyetemista ütőket, de ez a jelek szerint nem fogta meg a DEAC-ot. Tóth András príma ászával kerültek kedvezőbb helyzetbe (22:20), de ellenfelük sem adta fel a küzdelmet. „Hosszabbításban” dőlt el ez az etap, az idegek csatájában a Debrecennek kellett folyamatosan loholni az ellenfél után. 29:29-as állást követően a vendégek eldöntötték ezt a szakaszt.

Fotó: Derencsényi István / deac.hu

A harmadik periódusban sokáig Hubicska Patrik tolta a DEAC szekerét. A hálónál újra szívósan dolgoztak, ennek pedig újabb pont lett a jutalma (9:5). Batuhan kiváló szervájával egyenlítettek a dunaújvárosiak. A folytatásban nem igazán nyílt ki az olló, de a vendégek blokkjai sok bosszúságot okoztak. A szett utolsó támadásánál Balázs villant meg, ezzel pedig fordított a DKSE.

A negyedik felvonásban Fazekas kapta el a fonalat a Debrecenben. Tóth András ásza nem jött rosszkor (11:8). 15:15-nél Fodor Antal adott tanácsokat a cívisvárosiaknak. A rövid pauza után két bosszantó hibával nehezítették meg a saját dolgukat. Tapadtak egymásra a felek, így arra lehetett számítani, hogy apróságok döntenek. Bohnicseknek Fortuna is segített, így meccslabdához jutottak a Duna-partiak (23:24). Az első sansszal még nem éltek, de a második lehetőségből kicsikarták a győzelmet.

„Főleg a küzdelem dominált a meccsen. Úgy gondolom, kicsit megéreztük Csizmadia János hiányát, de nem szeretném erre fogni a vereséget. Azt éreztem, hogy a mérkőzés második felében a hitünk is elszállt. Talán a túlzott akarás is rányomta a bélyeget a teljesítményünkre. Azt nem szabad elfelejteni, hogy a legfontosabb célt, vagyis az Extraligában maradást már teljesítettük” – összegzett Fodor Antal debreceni vezetőedző.

A szezon utolsó meccsét a Székesfehérvár otthonában játssza a DEAC szombaton 16 órától.

Férfi röplabda Extraliga kvalifikálós kör, 9. forduló

DEAC-DKSE 1:3 (25:18, 29:31, 22:25, 24:26)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában