kosárlabda

2021.04.11. 21:33

Hetedjére már csak behúzta a Falco a kupát, pont a DEAC kárára

A gyenge külső dobások okozták az egyetemisták vesztét.

Fotó: Földi Imre / Nemzeti Sport

Biztossá vált, hogy új kupagyőztest avatnak a magyar férfi kosárlabdában vasárnap este, hiszen sem a DEAC-nak, sem a Falcónak nem sikerült még elnyernie a trófeát.

A nagy tétnek megfelelően idegesen kezdtek az együttesek, ennek megfelelően sok volt a hiba és a pontatlanság. Tóth Ádám kezdet a pontgyártást, ám fordított a lassan belelendülő szombathelyi gárda. Könnyű kosarakat rontottak a debreceniek. Bénultnak tűnt a DEAC, nem csoda, hogy mindössze 6 pontra voltak képesek a z első negyedben. (17–6)

Polyák László triplájának köszönhetően összeszedtevettéz kezdet a második játékrészt a Debrecen, de ez csak arra volt elég, hogy ne nőjön a különbség a két együttes között. A játék minden elemében jobb volt a Falco, nagyszünetre 39–25-ös előnyben voltak a vasiak. A DEAC nem találta a játékát, máskor egy negyedben hoz össze 25 pontot a Kovács-gárda. Ami biztató lehetett a folytatásra, hogy ilyen rosszul talán még egyszer nem tud játszani a hajdúsági egylet.

Fotó: MTI / Illyés Tibor

Bár rosszul kezdte a 3. etapot is az egyetemi csapat, de aztán megjött a fordulat, és egy 8–0-s rohanás után 44–33-ra jöttek fel Tóth Ádámék. Sőt, bár továbbra is katasztrofális volt a triplamutatója a kintről amúgy jól dobó cívisvárosiaknak, a védekezésben nagyot javultak Moodyék, a Falco pedig komoly hullámvölgybe került, hiszen mindössze három pontra voltak képesek ebben a negyedben, 48–45.

Óriási izgalmakat tartogatott a záró játékrész, Hines gyönyörű duplájával már az egyetemistáknál volt az előny! Ám nem sokáig, mert pillantok alatt dobott nyolc pontot a Szombathely, és már ismét Kellerék vezettek, amelyből hármat meg is tartottak, így végül a vasiak örülhettek.(67–64)

MSZ

A tények

Férfi kosárlabda, Magyar Kupa, döntő

DEBRECENI EAC–FALCO SZOMBATHELY 64–67 (6–17, 19–22, 20–9, 19–19)

Budapest (Ludovika Aréna), zárt kapuk mögött, V.: Földházi, Benczur, Söjtöry

DEAC: Moody 11, Somogyi, Guyton, Hines 10, TÓTH 12 Csere: Molnár M. 4, Drenovac 8, Moore 9, POLYÁK 10 (6) Edző: Kovács Adrián

Szombathely: VÁRADI 10 (3), Benke 6, Bruinsma 4, Anderson 7 (3), Keller 7 (3) Csere: Lake 2, PERL 20, BARAC 11 Edző: Gasper Okorn

Mesterszemmel

Kovács Adrián: Rosszul kezdtük a mérkőzést. Mire a saját játékunkat tudtuk játszani, már késő volt. Kell a tapasztalatszerzés még nekünk a döntők kapcsán. Nemsokára kezdődik a bajnoki rájátszás, innentől arra fókuszálunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában