DVSE

2021.04.06. 18:06

Hazai győzelemért játszik a debreceni vízilabdacsapat

Újabb alsóházi rangadó vár a DVSE pólósaira.

20210317 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DVSE - FTC férfi OB1 vízilabda mérkőzés. képen: Gyapjas Brendon #1

Fotó: Napló-archív

Az együttes szerdán, a hétközi fordulóban a Szentest fogadja. A debreceniek novemberben bravúrgyőzelmet arattak idegenben és most is a három pont reményében ugranak vízbe – emlékeztet a DVSE honlapja.

Az együttes két idegenbeli találkozó után szerdán ismét hazai környezetben játszhat a bajnoki pontokért. Az ellenfél a szintén alsóházi Szentes, amely jelenleg a 12. helyen áll hét győzelemmel, két vereséggel és tizenöt vereséggel. A Kurca-partiak felemás teljesítményt nyújtanak a tavaszi szezonban: 2021-ben megnyerték az első három találkozójukat a Tatabánya, az UVSE és a Honvéd ellen, azóta viszont zsinórban hatszor szenvedtek vereséget az OB I.-ben.

– A Szentes egy nagyon jó erőkből álló, fizikális csapat, tehát brusztos meccsre számítunk. Nem a sebesség az ő fegyverük, hanem a fizikai erő, nagy darab játékosaik vannak, tehát nekünk majd pont a gyorsaságunkkal kell legyőzni őket – vélekedett a találkozó előtt Pethe István.

A két csapat idei első összecsapásán a debreceniek 10-9-es bravúrgyőzelmet arattak idegenben. Akkor a mieink talán az egész idény legjobb meccsét produkálták és teljesen megérdemelten szerezték meg a három pontot. A csapat célja, hogy hazai pályán megismételjék a novemberi teljesítményüket. A srácok a bajnokság hajrájához érkeztek, így minden egyes pontnak nagy jelentősége van a bennmaradásért vívott harcban.

– Mi most itt küzdünk minden pontért. Nem lehet úgy csinálni, hogy csak a KSI, vagy a Tatabánya, hanem minden mérkőzésre fókuszálni kell. Akár itthon, akár idegenben játszunk, mindig azzal a céllal kell a vízbe ugranunk, hogy igenis hozni kell a bajnoki pontokat. A srácok az ünnepek alatt is remek munkát végeztek, sokat gyakoroltuk a taktikai elemeket, így nagyon bízok benne, hogy nyerni fogunk a Szentes ellen – nyilatkozta együttesünk vezetőedzője, Miroslav Bajin.

A DVSE – Metalcom Szentes bajnokit szerda este hat órától játsszák a Debreceni Sportuszodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában