DVSC

2021.04.10. 16:00

Győzelmi kényszerben a debreceni kézisek

Vámos Petra szerint ha tartják magukat a megbeszéltekhez, meglehet a továbbjutás a siófokiak ellen.

Fotó: Kovács Péter

A Siófokot fogadja a DVSC Schaeffler együttese a Magyar Kupa 5. fordulójában vasárnap 15 órától a Hódosban. A Loki az előző fordulóban kapcsolódott be a küzdelmekbe, akkor az Albát búcsúztatták a piros-fehérek, most ugyanerre készülnek a Balaton-partiakkal szemben. A feladat nem könnyű, de a megoldásában sokat segíthet Vámos Petra, aki szép lassan a Debrecen egyik kulcsjátékosává nőtte ki magát. A fiatal irányító már többszörös felnőtt válogatottnak is mondhatja magát, Elek Gábor szövetségi kapitány számít rá az olaszok elleni áprilisi világbajnoki selejtezőkön is.

A védekezés a kulcs

– Reménykedtem benne, hogy ott lesz a nevem a keretben, boldog voltam, amikor jött az értesítés, hogy továbbra is számítanak rám. A legutóbbi összetartáson igyekeztem kihozni magamból a maximumot, és amikor lehetőséget kaptam, próbáltam vele élni – fogalmazott a válogatott meghívóval kapcsolatban Vámos a Hajdú-bihari Naplónak, majd kérésre felelevenítette a szombathelyiek elleni szerdai bajnoki ütközetet, aztán beszélt a vasárnapi rangadóról is. A 20 éves játékos elmondta, a vasiak elleni győzelem kulcsa a védekezés volt, tudták, nagyon figyelniük kell az elején, nehogy belelkesedjenek a hazaiak és elhiggyék, hogy akár még egy jó meccsük is lehet aznap. A piros-fehérek a fegyelmezett védekezésükből szerzett gyors gólokkal olyan előnyt építettek ki az elején, amely lehetővé tette, hogy végig a kezükben tartsák a találkozót. Ráadásul az eredmény alakulása miatt a szakmai stáb szét tudta osztani a játékperceket, ami a regeneráció szempontjából fontos tényező lehet majd a siófokiak ellen.

– Néztem a Balaton-partiak hétvégi Európa-ligás mérkőzéseit, remekül játszottak mindkét találkozón. Tóth Gabriella az ujjtörése miatt kiesett, de nélküle is számos nagyszerű kézilabdázójuk van. Nekünk magunkra kell koncentrálnunk, ha kihozzuk a maximumot magunkból és betartjuk azokat az alapelveket, amelyeket kidolgoztunk a mérkőzésre, akkor elérhető a továbbjutás.

„A párharcnak nincs egyértelmű esélyese, én egy kiélezett találkozóra számítok”

– nyilatkozta Vámos.

Egy meccsen dől el

A DVSC Schaeffler – Siófok KC Magyar Kupa-mérkőzés vasárnap 15 órától kezdődik zárt kapuk mögött. Jó hír a szurkolóknak, hogy az összecsapást a DTV élőben közvetíti majd. A párharc egy mérkőzésen dől el, a szabályok szerint a négy közé jutást csakis győzelemmel érheti el a Loki, már a döntetlen is a Siófoknak kedvezne.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában