elégedett a vezetőedző

2021.04.19. 16:25

Elérték céljaikat az Eötvös DSE röpisei

Szombathy András hálás játékosainak, hogy ennyire kitartóak voltak egy ilyen nehéz idényben.

Fotó: DSZC-Eötvös DSE Derecske

A DSZC-Eötvös DSE Derecske női röplabdacsapata lejátszotta utolsó mérkőzését a 2020-2021-es idényben, ahol a PTE PEAC együttesét 3–2-re legyőzte, ezzel az ötödik helyet szerezte meg az NB I.-ben.

A mögöttük álló szezonról Szombathy András, a klub vezetőedzője beszélt a Naplónak – Minden idény előtt megfogalmazunk egy minimális és maximális célt magunknak. A minimális az volt, hogy próbáljunk szoros szetteket, esetleg mérkőzéseket játszani. A maximális pedig az, hogy harcoljuk ki a bennmaradást. Nagyon átalakult a magyar röplabdázás térképe az elmúlt években, és a járványhelyzet is rányomta kicsit a bélyegét mindenki anyagi helyzetére és a csapatok mindennapjaira. De ahhoz képest, hogy eddig kétszer voltunk NB I.-esek, és mind a két alkalommal csak egy-egy győzelmet sikerült összehoznunk, most 11 győzelmet arattunk és hét vereséget szenvedtünk.

„Azt hiszem, teljes mértékben elégedett lehetek a gárda teljesítményével, mivel fordulókkal a vége előtt már biztos volt, hogy nem esünk ki.”

Ezúton is mindenkinek köszönjük, akik bármilyen formában segítettek nekünk, hiszen nagyon nehéz volt ez az idényünk több szempontból is. Egyrészt anyagilag, illetve keveset tudtunk edzeni, váltogatnunk kellett a helyszíneket. A játékosaimnak is nagyon hálás vagyok, hogy végig ilyen kitartóak voltak, és így küzdöttek – mondta a tréner.

Szombathy András | Fotó: Napló-archív

Sok pihenője nem lesz a röplabdásoknak, hiszen hamarosan indul a strandröplabdaidény, ahol az Eötvös röpisei rendszeres résztvevők szoktak lenni, sőt tavaly Vaida Beáta révén országos bajnoka is lett az egyesületnek.

Szombathy András elárulta, hogy a csapat nagy része már aláírta a szerződését a következő idényre.

– Legkésőbb szeptember elején kezdjük meg majd a felkészülést. Egyelőre nem határoztuk még meg a célokat, sok mindentől függ, többek között a saját és a vetélytársaink játékosállományától is. Idén volt egy olyan szakasza a szezonnak, amikor a Gödöllővel azért meccseltünk, hogy később ki játszhat az Extraligáért. Nem panaszkodhatunk, és örülünk ennek az ötödik helynek is, de ha egy kicsit nagyobb lehetőségeink állnának rendelkezésre, akkor talán nagyobb célokért is küzdhetnénk, mint a bennmaradás – fogalmazott a szakember.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában