vízilabda

2021.04.28. 21:58

DVSE: csúnya lett a vége

Ahogy arról már mi is hírt adtunk, 18 gólos vereséget szenvedett a DVSE az OB I. utolsó előtti fordulójában. Az együttes az utolsó hazai mérkőzésén már tét nélkül ugrott medencébe, ezért Miroslav Bajin több olyan játékosnak is lehetőséget adott, akik kevesebb szerephez jutottak az év során – olvasható a dvse.hu-n.

Mivel a Tatabánya kikapott hazai környezetben néhány órával a mérkőzés előtt és a KSI is vereséget szenvedett a Honvédtól, biztossá vált, hogy a debreceniek matematikailag is elérték a szezon előtt kitűzött célt, azaz a 14., osztályozót jelentó helyet a bajnokságban.

Miroslav Bajin a keretbe nevezte Kardos Mártont, Rózsa Bencét, valamint Hajdu Lajos Attilát, aki élete első felnőtt bajnokiját játszotta.

Az angyalföldieket dicséri, hogy teljes kerettel érkeztek és megtisztelték azzal csapatunkat, hogy a lefújásig teljes erőbedobással vízilabdáztak. Más kérdés, hogy ennek a szezon legnagyobb hazai veresége lett az eredménye, az OSC elleni őszi hazai mérkőzéssel karöltve.

Az első negyedben ötöt rámolt be a Vasas Kósik Soma kapujába. A gólos sorát az olimpiai, Világ- és Európa-bajnok szerb klasszis, Szava Rangyelovics kezdte, majd a magyarok világbajnok centere, Bedő Krisztián folytatta a gólgyártást. (0-5)

A második negyedben négyet lőttek a vendégek, hazai oldalon viszont továbbra sem született gól. Hiába volt többször is előnyben a DVSE, vagy az utolsó passzba csúszott hiba, vagy a lövés ment mellé, ha pedig minden klappolt, a korábban a debrecenieknél is megfordult olimpiai, VB és EB győztes kapus, Branislav Mitrovics védett. (0-9)

A tények

Férfi vízilabda OB I., 29. forduló

DEBRECENI VSE–A-HÍD VASASPLAKET 1–19 (0–5, 0–4, 1–3, 0–7)

Debrecen, zárt kapuk mögött. V.: Bereczki M., Várkonyi G.

DVSE: Kósik – Macsi M., Macsi P., Takács K., Smitula, Stefanidesz 1, Zsilák Csere: Somorjai (kapus), Oltean, Kardos, Rózsa, Pethe, Bodoróczki, Hajdu Edző: Miroszlav Bajin

Vasas: MITROVICS – Szatmári 3, BÁTORI 3, Randjelovics 3, BEDŐ 3, Vadovics V., BRGULJAN 3 Csere: BÓBIS B. 3, Sélley Rauscher, Simon H. 1, Takács B., Magyar Edző: Vad Lajos

Gól – emberelőnyből: 14/1, ill. 12/5

Gól – ötméteresből: –, ill. 5/4

Kipontozódott: Oltean (14.p.), Takács B. (19.p.), Zsilák (25.p.), Stefanidesz (26.p.), Takács K. (28.p.),

Pethe (31.p.)

Mesterszemmel

Miroszlav Bajin: – Annak ellenére is értékelhetetlen a mérkőzés, hogy nagyon sok fiatallal álltunk ki.

Ennyire nem lett volna szabad elengednünk a Vasast.

Vad Lajos: – A végeredmény nem tükrözi a két csapat közti különbséget. Ettől sokkal jobb játékerőt

képvisel a Debrecen. A játékosaim a tét nélküliség ellenére is minden tőlük telhetőt beleadtak az

összecsapásba, büszke vagyok a csapatra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában