Labdarúgás

2021.04.30. 14:00

Belevágott a munkába a megyei első osztály legfiatalabb edzője

Edzőt váltott a megye I.-es Monostorpályi, négy év után távozott a csapattal szép sikereket elérő Kaszás János, egy fiatalember folytathatja a posztján.

Fotó: Bereczky Bence-archív

Bereczky Bence ült a múlt hétvégén a padon, aki már négy éve az ificsapat edzője. – Rengeteg tehetséges játékos van az ificsapat keretében, ezért távlati cél, hogy minél több fiatalt beépítsünk a felnőtt együttesbe – mondta a Naplónak a 24 éves edző, aki térdműtétje után a rehabilitáció időszakát éli. – Nagy kihívás egy felnőtt csapatot ilyen fiatalon menedzselni, de szerencsés vagyok, hiszen nemcsak jó játékosok, de egyben jó emberek is alkotják a keretet, rendkívül pozitívan álltak helyzethez, bizonyítja ezt a Hajdúsámson elleni hozzáállás és játék. Ráadásul Pataki Ernő és Gyügyei Zoltán, a csapat két rutinos játékosa segíti a munkámat, együtt beszéljük meg az adott mérkőzés előtti taktikát és összeállítást, remekül kiegészítjük egymást – vélekedett a csapatról az egyébként jogi egyetemre járó, Nemzeti Sportnál újságíró Bereczky.

Kíváncsiak voltunk, hogy lehet ennyi mindent összeegyeztetni. – A tanulás, az újságírás és az edzősködés összehangolása nem egyszerű, ugyanakkor nem igényel többletidőt az új helyzet, hiszen eddig is ott voltam a csapat edzésein és mérkőzésein, a tréningekre, találkozókra való felkészülést pedig szívesen csinálom, segít kikapcsolni – mondta.

Nemes célok

Bereczky Bence végül arról is beszélt, hogy nehéz találkozók várnak rájuk, de szeretnének odaérni a harmadik helyre, illetve a Magyar Kupa megyei selejtezőjében is minél messzebb jutni. Célok vannak tehát bőven a megyei bajnokság immáron legfiatalabb edzőjénél, aki például innentől Tóth Attilát is edzheti, aki a DEAC NB I.-es futsalcsapatának is a tagja, korábban pedig egy csapatban játszottak a DVSC akadémiáján.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában