deac

2021.04.02. 17:37

A röpis lányok stabilizálták az első helyüket

A Debreceni Egyetem együttese visszavágott a miskolciaknak.

Fotó: deac.hu

A DEAC női röpisei a Miskolccal csaptak össze a DESOK-ban pénteken. Kuszkó Zsolt tanítványai februárban 3:1-es vereséget szenvedtek a borsodiak otthonában, így most lehetőség nyílt a visszavágásra. Ugyan különböző okok miatt nem tudtak teljes kerettel kiállni a meccsre (többek között Mátyus Pannára és Tóth Vanesszára sem számíthattak), ettől függetlenül hatodszor is győztesen hagyták el a pályát az alsóházban – írja a deac.hu.

Fantasztikusan kaptuk el a rajtot, Ratkos Petra vezérletével 10:0-ra vezettek. Petra egyébként azt mondta a meccs előtt, hogy a bokasérülése után még közel sincs tökéletes állapotban, de ezt jól „titkolta”. Nem meglepetés, hogy az ellenfél mestere kétszer is időt kért az első percekben. A szavai pedig hatottak, hiszen a vendégek rendezték a soraikat (12:9). Mayer Flóra bombaerős lecsapásának hála megint megnyugodhatott a DEAC (19:13), Péteri Vanda pedig 22:16-ra módosította az állást. Szerencsére az MVSC erejéből újabb feltámadásra ebben a játékrészben már nem futotta, így bizakodva várhatták a folytatást.

A második játszma elejét nem aludta át a vetélytárs (3:6). Magasabb fokozatba kapcsoltak a debreceniek, amit egy 5:0-s sorozattal nyomatékosítottak. Tapadt rájuk az ellenfél, de végig a DEAC diktálta az iramot (21:14). A Miskolc valamennyire kozmetikázott az eredményen, de a nagy fordulat szerencsére elmaradt, így már csak egy szett hiányzott az újabb sikerhez.

Nem adta olcsón a három pontot az ellenlábas, amely a harmadik szakaszban több alkalommal is hárompontos fórra tett szert, de a hátrányt sikerült ledolgozni. A végjáték szoros küzdelmet tartogatott, végül Szabó Csenge ászával zárult a rangadó.

Az első helyen álló DEAC április 11-én a Salgótarjánhoz utazik.

NB II. Kelet alsóház

DEAC-Miskolci VSC 3:0 (25:18, 25:21, 25:22)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában