Vízilabda

2021.03.27. 15:07

Szép új uszoda és remélhetőleg három pont várja a debrecenieket Szegeden

Közeleg a bajnokság véghajrája, így minden egyes pontra nagyon nagy szüksége lesz a DVSE felnőtt csapatának a bennmaradáshoz. Az ehhez vezető első lépés a Szeged elleni idegenbeli bajnoki.

20210317 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DVSE - FTC férfi OB1 vízilabda mérkőzés. képen: Macsi Patrik #8

Fotó: Napló-archív

A felek legutóbb a 8. fordulóban találkoztak Debrecenben. Október elején egy végletekig kiélezett mérkőzésen 9-9-es döntetlen született úgy, hogy Macsi Patrik öt másodperccel a vége előtt lőtte be a hazaiak utolsó találatát, amely egyben a DVSE első pontját is jelentette az idényben – elevenítette fel a cívisvárosi klub hivatalos oldala.

Az ellenfél szintén az alsóházban, a 13. helyen tanyázik, igaz, 11 pont az előnye a 14. Tatabánya és a jelenleg 15. helyre lecsúszott debreceniekkel szemben. Szabó Zoltán együttesének a tavaszi szezonban egy győzelem, egy döntetlen és öt vereség a mérlege. Mindenképp figyelemre méltó, hogy a legutolsó mérkőzésükön úgy értek el 8-8-as eredményt Miskolcon, hogy öt perccel a vége előtt még kettővel vezettek.

A DVSE háza táján nyílt titok volt, hogy hetek óta erre a találkozóra készül a csapat, mivel előző két ellenfelük, az OSC Újbuda és a Ferencváros is teljesen más célokért hajtanak idén, mint a mieink. Most viszont itt az idő, hogy a srácok megmutassák, milyen erő rejlik bennük és elkezdjék a pontgyűjtést a tavasz beköszöntével.

– Az elmúlt hetekben erre a meccsre fókuszáltunk. Dolgos időszak áll mögöttünk, melynek nagyon remélem, hogy meglesz az eredménye Szegeden. Eddig mindig sátorban játszottunk, most viszont a szép új uszoda vár ránk, ahonnan bízom benne, hogy minimum egy, de inkább három ponttal távozunk majd – nyilatkozta a találkozó előtt az együttes vezetőedzője, Miroslav Bajin.

A Szeged–DVSE bajnoki mérkőzést szombaton este hét órakor játsszák a Tiszavirág Sportuszodában.

A mérkőzést a DVSE Facebook-oldalán élőben követhetik a debreceni szurkolók.

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/fiatalon-azert-ment-a-zrika-gyerekkorukrol-meseltek-a-macsi-testverek-5116630/

Borítókép: Macsi Patrik (balról) októberben négy gólig jutott a Tisza-partiak ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában