megye I.

2021.03.23. 18:24

Mi sem mondjuk meg, hogy ki lője a tizenegyest – így reagált a hadházi bírózásra a megyei testület

Az egyezség érdekében, a megyei futball jövője szempontjából hajlandóak Sápi Csabáék a konzekvenciára.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A Hajdúhadházi FK alelnöke, Asztalos Péter mondta el a Hajdú-bihari Naplónak, hogy nincsenek megelégedve a megyei I. osztályban tevékenykedő játékvezetők teljesítményével. Az ügy kapcsán a Napló megkereste Csige Lászlót, a Hajdú-Bihar Megyei Labdarúgó Szövetség igazgatóját, mivel a hajdúhadháziak az együttműködés érdekében akár a többi klubvezetővel egyetemben összeülnének a szövetséggel és a játékvezetői testülettel egy érdekegyeztetésre.

„Ha bárkinek gondja van, keressen bátran, megtalál”

– mondta röviden az igazgató. Csige László azzal folytatta mondandóját, hogy az szerinte téves gondolat lenne, ha valaki úgy vélné, hogy a játékvezetők tévedhetetlenek, ugyanis ők is emberek, és hogy nyilván tisztában van vele ő is, hogy vannak problémák, de nem világszínvonalú sporikról beszélnek a megyében, hanem amatőrökről.

Tűzbe menne övéiért az elnök

Természetesen Sápi Csabát, a Hajdú-Bihar Megyei Játékvezetői Bizottság elnökét is megkérdeztük a sérelmekkel kapcsolatosan. – Meglepődve hallom, hogy akár össze is ülnének velünk egy érdekegyeztetésre a klubok, vagy a hajdúhadháziak – kezdte az elnök. – Minden szezon elején ligaértekezletet tartunk, melyen elmondom az elvárásaimat, s mindenkinek lehetőséget adok arra, hogy elmondja a problémáit, meglátásait.

Sápi Csaba kiemelte, hogy mindentől függetlenül konstruktívan állnak egy esetleges egyeztetéshez. – Mi is a csapatokért vagyunk, még akkor is, ha sokszor visszafelé nem érezzük, hogy az együttesek segítenének minket.

„Azzal pedig minden egyesületnek tisztában kell lennie, hogy a munkánkba nem engedünk beleszólást, mi sem mondjuk meg senkinek, hogy milyen taktikát válasszon egy-egy mérkőzésre, vagy éppen ki lője az egyes csapatoknál a tizenegyest”

– mondta el a volt FIFA-játékvezető.

Végül Sápi Csaba arról is beszélt, hogy minden egyes megyei játékvezetőnek a képességeivel tisztában van, és senkit nem engedne úgy a futballpálya közelébe, hogy nincs fizikai vagy szellemi vizsgája.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában